Торт виходить дуже ніжним, з приємною цитрусовою кислинкою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вершки – 400 мл;
- цукор – 50 мл;
- пісочне печиво – 250 г;
- лимонний курд – 250 г;
- посипання для декору.
Для приготування лимонного курда візьміть:
- яйця – 2 шт;
- цедра з 3 лимонів;
- сік лимонний – 150 мл;
- цукор – 220 г;
- крохмаль – 1 ч.л;
- масло вершкове – 120 г.
Для домашнього пісочного печива необхідно:
- борошно – 200 г;
- цукор – 70 г;
- масло вершкове – 80 г;
- сіль – щіпка;
- розпушувач – половина ч.л;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- яйце – 1 шт.
Процес приготування лимонного торт
Якщо ви використовуєте покупне печиво і воно дуже тверде, перед тим, як укладати його в шари, занурюйте в молоко.
З’єднуємо крохмаль, цукор, лимонний сік і цедру, перемішуємо і ставимо на плиту, середній вогонь і варимо, помішуючи до густоти.
Знімаємо і з’єднуємо з вершковим маслом, охолоджуємо і ставимо в холодильник.
Холодні вершки збиваємо з цукром (цукру трохи).
Виймаємо з холодильника курд, частинами додаємо вершки і перемішуємо. Невелику частину крему залишаємо для декору.
На печиво рясно викладаємо крем і другий шар печива і крем.
Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 3 – 4 години.
Виймаємо торт з форми, змащуємо боки кремом і прикрашаємо його на свій смак.