Швидкий лимонний торт без випічки

Лимонний торт без випічки - рецепт приготування Торт без випічки

Торт виходить дуже ніжним, з приємною цитрусовою кислинкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вершки – 400 мл;
  • цукор – 50 мл;
  • пісочне печиво – 250 г;
  • лимонний курд – 250 г;
  • посипання для декору.

Для приготування лимонного курда візьміть:

  • яйця – 2 шт;
  • цедра з 3 лимонів;
  • сік лимонний – 150 мл;
  • цукор – 220 г;
  • крохмаль – 1 ч.л;
  • масло вершкове – 120 г.

Для домашнього пісочного печива необхідно:

  • борошно – 200 г;
  • цукор – 70 г;
  • масло вершкове – 80 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – половина ч.л;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • яйце – 1 шт.

Процес приготування лимонного торт

Якщо ви використовуєте покупне печиво і воно дуже тверде, перед тим, як укладати його в шари, занурюйте в молоко.

З’єднуємо крохмаль, цукор, лимонний сік і цедру, перемішуємо і ставимо на плиту, середній вогонь і варимо, помішуючи до густоти.

Знімаємо і з’єднуємо з вершковим маслом, охолоджуємо і ставимо в холодильник.

Холодні вершки збиваємо з цукром (цукру трохи).

Виймаємо з холодильника курд, частинами додаємо вершки і перемішуємо. Невелику частину крему залишаємо для декору.

Швидкий лимонний торт без випічки

На печиво рясно викладаємо крем і другий шар печива і крем.

Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 3 – 4 години.

Виймаємо торт з форми, змащуємо боки кремом і прикрашаємо його на свій смак.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар