Швидке шоколадне печиво до чаю

Шоколадне печиво - рецепт приготування Печиво

Ароматне шоколадно-апельсинове печиво виходить м’яким, яке просто тане в роті.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 150 г;
  • яйце – 1 шт;
  • масло вершкове – 110 г;
  • какао – 40 г;
  • апельсиновий сік або молоко або кефір – 50 мл;
  • борошно – близько 180 г;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін;
  • цедра апельсина;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування шоколадно-апельсинового печива

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Масло вершкове з’єднуємо з цукром, ваніліном за бажанням, сіллю. Розтираємо лопаткою масу і збиваємо міксером до пишноти.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

У масу додаємо яйце і збиваємо ще 1 хвилину. Натираємо цедру апельсина, змішуємо масу.

Видавлюємо сік апельсина і вливаємо в масу, збиваємо. Можна замінити молоком або кефіром.

Какао змішуємо з розпушувачем і борошном і просіваємо в масу частинами. Вимішуємо все лопаткою недовго.

Порада: можна додати будь-які наповнювачі, наприклад, сухофрукти, горіхи, шматочки шоколаду.

Викладаємо тісто в пакет, відрізаємо куточок і видавлюємо на деко, застелене пергаментом невеликими порціями. Випікаємо близько 8 – 10 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар