Шоколадний торт з ніжним кремом

Ніжний шоколадний торт - рецепт приготування Шоколадні торти

Торт готується швидко і просто. А головне бісквіт випікається один, а з нього виходить багато шарів. Просто розріжте його на кілька коржів і змастіть ніжним кремом.

Які інгредієнти потрібні для бісквіта:

  • 200 г цукру;
  • два курячих яйця;
  • 200 мл молока;
  • 350 г борошна;
  • 200 мл кип’ятку;
  • 10 г пекарського порошку;
  • п’ять ст. л. какао;
  • пів ч. л. соди;
  • 100 мл олії соняшникової без запаху.

Які інгредієнти потрібні для крему:

  • 150 г масла вершкового;
  • 250 мл згущеного молока;

Які інгредієнти потрібні для глазурі:

  • 50 мл вершків (можна замінити молоком);
  • 10 г вершкового масла;
  • 80 г шоколаду.

Поетапний процес приготування шоколадного торта

Готуємо бісквіт. Борошно просійте і змішайте його з усіма іншими сухими інгредієнтами.

Окремо з’єднайте яйця, молоко, олію і збийте за допомогою міксера. Влийте кип’яток і продовжуйте збивати.

Тепер порціями всипте суху суміш в рідку і після кожного додавання, збивайте до однорідного стану. Тісто має вийти рідкуватим.

У форму покладіть пекарський папір і вилийте тісто. Можна використовувати деко.

Помістіть майбутній бісквіт в духовку приблизно на 25 хвилин. Випікайте при 180 °. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Готуємо крем. Спочатку збийте вершкове масло до пишної маси (воно повинно бути м’яким). Потім потроху вливайте згущене молоко і продовжуйте збивати.

Готуємо глазур. Молоко налийте в каструлю, покладіть в нього масло і нагрійте. Опустіть в гарячу молочну суміш шоколад і розмішайте до однорідного стану.

Формуємо торт. Коли бісквіт охолоне, розріжте його на кілька коржів (кількість залежить від товщини бісквіта). Змастіть всі коржі кремом, а останній покрийте глазур’ю і боки теж.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар