Шоколадний торт на свято за 40 хвилин

Шоколадний торт - рецепт приготування Шоколадні торти

Рецепт простого, швидкого, але дуже шоколадного торта на сковороді зі сметанним кремом. Сметану можна замінити і жирними вершками.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 200 г;
  • борошно – 260 г;
  • сода гашена оцтом – 1 ч.л;
  • розпушувач – 10 г;
  • какао – 10 г;
  • яйця – 2 шт;
  • кип’яток – 100 мл;
  • молоко – 130 мл;
  • олія соняшникова – 50 мл.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана або вершки жирні – 500 мл;
  • пудра цукрова – 200 г;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування шоколадного торта

З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, цукром, какао.

Додаємо яйця, молоко і олію, перемішуємо і вливаємо кип’яток, добре перемішуємо масу. Тісто має бути густим, як хороша, домашня сметана.

Розігріваємо сковороду і виливаємо по 1 черпаку, рівномірно розподіляємо по всій поверхні і обсмажуємо з кожного боку до рум’яності під кришкою на невеликому вогні.

З тіста у вас вийде близько 5 або 6 коржів.

Складаємо їх в стопку, обрізаємо ножем краї і обрізки подрібнюємо в крихту за допомогою блендера.

Для крему з’єднуємо сметану і пудру, всипаємо до смаку ванілін і збиваємо до пишної і густої маси.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, відправляємо на кілька годин в холодильник і перед подачею посипаємо крихтою, прикрашаємо за смаком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар