Тортик виходить дуже вологий і просочений. У ньому є невеликий кокосовий прошарок, який надає йому легку екзотичну нотку. А сам тортик сподобається тим, хто любить все шоколадне.
Необхідні продукти
Для просочення
- 1 стакан коньяку
- 1 склянка цукру
Для коржів
- 6 курячих яєць
- сіль
- 160 грам цукру
- 150 грам пшеничного борошна
- 50 грам какао-порошку
- 20 грам крохмалю
- 10 грам розпушувача
- 20 грам рослинної олії
Для кремовою прошарку
- 50 грам вершкового масла
- 300 грам згущеного молока
- 150 грам кокосової стружки
Для крему
- 220 грам вершкового масла
- 1 банка вареного згущеного молока
Покроковий процес приготування торта «Мулатка»
У невелику каструлю вливаємо коньяк і додаємо цукор, при бажанні коньяк можна замінити звичайною водою. Каструлю ставимо на плиту і кип’ятимо сироп 15 хвилин.
У миску вбиваємо курячі яйця і збиваємо 2 хвилини до приємного білого кольору. Додаємо до них щіпку солі і цукор. Збиваємо 1-2 хвилини.
У готову масу просіваємо пшеничне борошно, крохмаль, розпушувач і какао-порошок. Все добре перемішуємо лопаткою. У масу вливаємо олію і перемішуємо.
Змащуємо форму для випічки рослинною олією і виливаємо тісто. Відправляємо його в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30-40 хвилин.
Приготуємо крем. У сковороду кладемо вершкове масло і розтоплюємо, додаємо до нього згущене молоко і кокосову стружку. Все перемішуємо і уварюємо на середньому вогні до загустіння постійно помішуючи.
Готову масу перекладаємо в тарілку і залишаємо до повного охолодження.
У чашу міксера кладемо вершкове масло, збиваємо і додаємо варене згущене молоко. Важливо! І масло і згущене молоко повинні бути однієї температури, інакше маса розшарується.
Готовий корж добре охолоджуємо і дістаємо з форми. Розрізаємо його на 2 частини.
Першу частину коржа кладемо на тарілку і добре просочуємо. Точно також чинимо з другим коржем.
Беремо прошарок з кокосової стружки і перекладаємо на перший корж, розподіляємо. Потім викладаємо частину крему і кладемо на кокосову стружку. Зверху накриваємо другим коржем.
Готовий торт зверху і боків промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на всю ніч. Готовий торт присипаємо какао-порошком і подаємо до столу.