Шоколадний торт «Мулатка»

Шоколадний торт «Мулатка» - рецепт приготування Шоколадні торти

Тортик виходить дуже вологий і просочений. У ньому є невеликий кокосовий прошарок, який надає йому легку екзотичну нотку. А сам тортик сподобається тим, хто любить все шоколадне.

Необхідні продукти

Для просочення

  • 1 стакан коньяку
  • 1 склянка цукру

Для коржів

  • 6 курячих яєць
  • сіль
  • 160 грам цукру
  • 150 грам пшеничного борошна
  • 50 грам какао-порошку
  • 20 грам крохмалю
  • 10 грам розпушувача
  • 20 грам рослинної олії

Для кремовою прошарку

  • 50 грам вершкового масла
  • 300 грам згущеного молока
  • 150 грам кокосової стружки

Для крему

  • 220 грам вершкового масла
  • 1 банка вареного згущеного молока

Покроковий процес приготування торта «Мулатка»

У невелику каструлю вливаємо коньяк і додаємо цукор, при бажанні коньяк можна замінити звичайною водою. Каструлю ставимо на плиту і кип’ятимо сироп 15 хвилин.

У миску вбиваємо курячі яйця і збиваємо 2 хвилини до приємного білого кольору. Додаємо до них щіпку солі і цукор. Збиваємо 1-2 хвилини.

У готову масу просіваємо пшеничне борошно, крохмаль, розпушувач і какао-порошок. Все добре перемішуємо лопаткою. У масу вливаємо олію і перемішуємо.

Змащуємо форму для випічки рослинною олією і виливаємо тісто. Відправляємо його в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30-40 хвилин.

Приготуємо крем. У сковороду кладемо вершкове масло і розтоплюємо, додаємо до нього згущене молоко і кокосову стружку. Все перемішуємо і уварюємо на середньому вогні до загустіння постійно помішуючи.

Готову масу перекладаємо в тарілку і залишаємо до повного охолодження.

У чашу міксера кладемо вершкове масло, збиваємо і додаємо варене згущене молоко. Важливо! І масло і згущене молоко повинні бути однієї температури, інакше маса розшарується.

Готовий корж добре охолоджуємо і дістаємо з форми. Розрізаємо його на 2 частини.

Першу частину коржа кладемо на тарілку і добре просочуємо. Точно також чинимо з другим коржем.

Беремо прошарок з кокосової стружки і перекладаємо на перший корж, розподіляємо. Потім викладаємо частину крему і кладемо на кокосову стружку. Зверху накриваємо другим коржем.

Готовий торт зверху і боків промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на всю ніч. Готовий торт присипаємо какао-порошком і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар