Салат з ананасом і кукурудзою – це справжня палочка-виручалочка для святкового столу! Адже як зазвичай буває? До свята ми придумуємо якісь оригінальні і часто не найпростіші страви. В результаті – багато нервів, метушні, витраченого часу.
А цей салат дозволяє абсолютно безболісно урізноманітнити будь-який стіл і, що найголовніше – менше, ніж за півгодини! Якщо ж ви приготували сухарики заздалегідь або купили магазинні, то і зовсім можна впоратися за 7-10 хвилин! При цьому смак – просто чарівний!
Інгредієнти для салату з ананасом і кукурудзою
- Ананаси консервовані – 340 г
- Кукурудза консервована – 250 г
- Листовий салат – 1 пучок
- Хліб – 100 г
- Сіль – 1 щіпка
- Універсальна приправа – 1 щіпка
- Майонез – 2 ст. л.
Процес приготування салату з ананасом і кукурудзою
Якщо у вас є готові сухарики, то сміливо приступайте до приготування салату з кроку №4. А якщо ні, то давайте робити їх разом! Звичайний дарницький хліб цеглинкою я порізала на шматочки. Потім кожен з них навпіл уздовж, після чого нарізала поперек.
Виклала хлібну соломку на суху добре розігріту сковороду. Посипала сіллю і універсальною приправою. Обсмажила на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.
Потім довела до готовності під кришкою, зменшивши вогонь. Для цього вистачило 10 хвилин.
Кукурудзу відкинула спочатку на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Після цього переклала в салатник. Салат промила холодною водою, обсушити і порвала листя руками.
Ананас порізала шматочками середньої величини, так як у мене були шайби. З`єднала всі інгредієнти разом і перемішала.
Додала майонез. Я використовувала його зовсім мало, лише для зв’язки продуктів. Ви ж можете збільшити його кількість за смаком. Салат ще раз перемішала – готово!
Сухарики можна подати окремо. Або ж викласти зверху на салат, але вже безпосередньо перед подачею, щоб не встигли розмокнути. Виходить дуже смачно!