Зимовий салат з квасолею і буряком

Зимовий салат з квасолею і буряком, рецепт приготування Салати з крупами або бобовими

Пропоную приготувати зимовий салат з буряком і маринованими овочами. Родзинкою цього рецепта є заправка, яка складається з ароматної соняшникової олії і французької гірчиці із зернами. Крім того, в салат входить біла квасоля, яка робить його більш ситним. Квасолю можна взяти будь-якого сорту. Її можна відварити самостійно або купити консервовану у власному соку.

Цей салат дуже схожий на вінегрет без картоплі. Дуже люблю такий салат подавати як самостійну страву з чорним хлібом і маринованим оселедцем.

Інгредієнти

  • Буряк – 2 шт.
  • Квасоля консервована біла – 400 г
  • Гриби мариновані – 100 г
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста квашена – 100 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Гірчиця з зернами – 1 ст. л.

Як приготувати

Мариновані гриби наріжте на тонкі пластини. Огірок наріжте на тонкі кільця. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте на тонкі пір’я.

Відварний очищений буряк наріжте кубиком. З’єднайте всі підготовлені інгредієнти в салатник. Додайте квасолю без рідини і квашену капусту.

Додайте сіль, перець, гірчицю і олію. Перемішайте салат. Подавайте охолодженим.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар