Просте печиво з мінімального набору продуктів з яскравим ароматом лимону готується настільки швидко, що завжди рятує мене в той момент, коли гості вже на порозі. Після остигання печива ви можете полити його шоколадною глазур’ю, розтопивши будь-який шоколад на свій смак – білий, молочний або чорний.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 200 г;
- борошно, 250 г;
- сіль дрібку;
- ванілін;
- яйця, 3 шт.;
- цедра з одного лимона.
Процес приготування
Яйця перебиваємо із сіллю та цукром, ваніліном за смаком. Збиваємо міксером до пишності та стійкості.
Борошно просіюємо і всипаємо в масу, збиваємо.
Додаємо цедру з одного лимона та перемішуємо тісто.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо столовою ложкою тісто, залишаючи між печивом невелику відстань.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин до рум’яності.
Печиво виходить дуже м’яким, що тане в роті, з приємним, дуже насиченим лимонним ароматом. Замість лимона чудово підходить цедра мандарину, апельсина, лайма. Багато хто в такий рецепт додає мак. Тільки попередньо його слід запарити кип’ятком, потім викласти в сито і дати добре стекти. Тісто в цьому випадку вийде ще ніжнішим та смачнішим.