Необхідні продукти:
- Кефір – 200 грам
- Будь-який сорт твердого сиру – 150 грам
- Пшеничне борошно – 400 грам
- Сіль, сода і цукор – по 0,5 чайної ложки
Покроковий процес приготування сирних коржів
Кефір нагріваємо до 38 градусів і вливаємо в відповідний посуд. У кефір кладемо цукор, соду, сіль, борошно і натертий сир на дрібній тертці. Замішуємо тісто, скориставшись спочатку ложкою, а потім вручну.
Тісто ділимо на п’ять рівноцінних шматків. Кожен шматок розкачуємо в корж.
У розігріту сковороду вливаємо олію і смажимо коржі до рум’яного стану. Це займе у Вас не більше 2-3 хвилин. Сковороду накриваємо кришкою.
До столу подаємо в гарячому вигляді.
За бажанням, під час замішування тіста, в нього можна додати улюблену начинку: зелень, ковбасу, шинку тощо.