Зараз сезон овочів в самому розпалі і такий рецепт овочевого рагу якраз до речі. Його можна подавати як гарнір до м’яса і як повноцінну страву. Однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Замість баклажанів можна використовувати кабачки. Також можна додати улюблену зелень.
Овочеве рагу відмінно підійде тим, хто дотримується постів, а також тим, хто стежить за калорійністю їжі.
Які продукти Вам знадобляться:
- Баклажан – 4-5 штук
- Болгарський перець – 2-3 штуки
- Цибуля – 4-5 штук
- Морква – одна
- Помідори – 6-7 штук
- Гіркий перець – один
- Часник – 3-4 зубчики
Процес приготування овочевого рагу
Перед початком приготування всі овочі ретельно вимиємо. З баклажана знімаємо шкірку і нарізаємо НЕ великими кубиками. Моркву також очищаємо від шкірки і ріжемо тонко кружечками або брусочками. Таким чином, подрібнюємо гострий і болгарський перець. Цибулю ріжемо кубиками, не грубо. Подрібнені овочі повинні бути приблизно однакові за розміром.
Овочеве рагу готуємо в казані або жаровні. Розміщуємо овочі в відповідному посуд, наливаємо 1/3 води, накриваємо кришкою і ставимо на великий вогонь. Коли овочі закиплять, готуємо на невеликому вогні до 15-20 хвилин.
Після цього нарізаємо кубиками помідор, подрібнюємо зручним методом часник і відправляємо до інших овочів. Все разом тушкуємо ще 10-15 хвилин.
От і все! Легка літня страва готова до вживання.