Літнє овочеве рагу – не тільки смачна, але і корисна страва. Так як приготувати ми його пропонуємо по-тайськи, то страва вийде злегка гостренька, солодкувата і з легкою кислинкою. Загалом все в дусі тайської кухні. Рагу сподобається тим, хто любить овочеві страви, підійде для харчування в піст і вегетаріанського меню.
Необхідні продукти
- 1 великий баклажан
- 100 мілілітрів води
- дрібка солі
- 1 солодкий перець
- 1 морква
- половинка перцю «Чилі»
- 1 столова ложка оливкової олії
- суміш перців
- 1 великий помідор
- 1,5 столові ложки соєвого соусу
- 3 зубчики часнику
- базилік
- кінза
Покроковий процес приготування рагу
Баклажани нарізаємо великими брусочками і кладемо в каструлю з водою, солимо і залишаємо їх у такому вигляді на 20 хвилин.
У перцю «Чилі» видаляємо серцевину і насіння, а потім нарізаємо тонкою соломкою.
Моркву очищаємо і натираємо на тертці, болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою.
Сотейник ставимо на плиту і кладемо моркву з болгарським перцем, туди ж вливаємо оливкову олію і все перемішуємо. Обсмажуємо овочі 3-4 хвилини.
Через відведений час додаємо до овочів перець «Чілі», сіль і перець за смаком. Обсмажуємо овочі на повільному вогні 5 хвилин.
До овочів додаємо баклажани, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
Помідор нарізаємо кубиком і додаємо до обсмажених овочів. Все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. Потім додаємо соєвий соус, нарізаний базилік, подрібнений часник, кінзу і знову перемішуємо. Готові овочі готуємо на повільному вогні 5 хвилин і подаємо до столу. Смачного!