Простий рецепт квашеної капусти в скляних банках в розсолі за три дні

Консервація

Сьогодні ми будемо займатися капустою. Прийшов час її квасити, і знову наша кухня перетворилася в склад з різними каструлями з капустою. У світі відомо понад 50 варіантів квашення капусти. За все життя треба випробувати хоча б 50 відсотків з них.

Особисто мені дуже сподобався метод квашення в трилітровій банці. Результат такий самий, як якщо б Ви квасили в емальованому посуді, тільки в банці набагато зручніше і не потрібно після витрачати півдня на прибирання.

В результаті Ви отримаєте білу, хрустку і дуже ароматну капусту.

Список необхідних продуктів:

  • Вода – два літри
  • Капуста – 2-2,5 кілограма
  • Морква – дві одиниці
  • Цукор – дві столові ложки
  • Сіль – три столових ложки
  • Приправи або спеції (пряні трави, суміш перців горошком і насіння кропу або коріандру) – чайна ложка.

Слід знати! Цей варіант значно відрізняється від типового методу заготовки капусти.

В даному варіанті капусту ми будемо заливати розсолом, який бере безпосередню участь у процесі.

Ми звикли, що капуста кваситиметься у власному соку, а в цьому випадку можна використовувати абсолютно різну капусту. Підійде навіть суха і не соковита.

Рецепт квашеної капусти

Перед шинкуванням капусти, знімаємо кілька верхніх листків, ріжемо її навпіл і нарізаємо зручним для Вас методом. Отримати симпатичну і довгу стружку допоможе ніж для шинкування.

Далі очищаємо моркву, грубо її натираємо і з’єднуємо з капустою.

Простий рецепт квашеної капусти в скляних банках в розсолі за три дні

Банку добре миємо й стерилізуємо. Після цього дуже щільно втрамбовуємо капусту.

Ставимо воду на плиту, доводимо до кипіння, додаємо сіль і через хвилину знімаємо і залишаємо охолоджуватися.

Коли вода досить охолоне, заливаємо нею капусту, тільки потроху, щоб вона рівномірно розповсюдилася по всій банці. Вода має литися через край.

Банку ставимо в глибоку ємність і залишаємо на 48 годин, не забуваючи через кожні 3-5 годин проколювати капусту, використовуючи гострий предмет, наприклад ніж. Це потрібно для того, щоб вийшло зайве повітря, в іншому випадку капуста придбає гіркий смак і в найкоротші час прийде в непридатність.

Простий рецепт квашеної капусти в скляних банках в розсолі за три дні

По закінченню визначеного часу, зливаємо розсіл в ємність, розбавляємо в ньому цукор і додаємо, за бажанням, улюблені спеції. Повертаємо розчин до капусти, накриваємо банку кришкою капроновою, і перекладаємо в холодильник на 24 години.

От і все! Капуста виходить дуже смачною, ароматною і хрусткою.

Простий рецепт квашеної капусти в скляних банках в розсолі за три дні

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь