З’їдаємо банку за раз! Кабачкова аджика на зиму: залишитеся задоволені

Консервація

Така ікра виходить в міру гострою, пікантною, ароматною і дуже густий. Можна подавати з різними м’ясними стравами, використовувати в якості намазки на бутерброди. Смак просто чудовий.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 2 кг;
  • морква і солодкий перець по 200 г;
  • помідори, 1 кг;
  • гострий перець, 3 шт або за смаком;
  • часник, 3 головки;
  • томатна паста, 140 г;
  • олія соняшникова, 120 г;
  • цукор, 100 г;
  • оцет 9%, 80 мл;
  • сіль.

Процес приготування

Кабачки і моркву ріжемо шматочками.

Порада: якщо кабачки молоді, тоді насіння не видаляємо, а ось зовсім зрілі, краще позбавити від внутрішнього змісту.

Помідори обшпарюємо кип’ятком, прибираємо шкірку.

За допомогою м’ясорубки подрібнюємо всі овочі і переливаємо масу в каструлю.

Доводимо до кипіння на великому вогні і варимо 20 хвилин, періодично перемішуючи.

Всипаємо цукор, додаємо томатну пасту і олію рафіновану і сіль за смаком.

Після закипання варимо 10 хвилин і додаємо гострий перчик до смаку.

Варимо ще 10 хвилин, додаємо подрібнений часник і оцет, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.

Розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Аджика виходить дуже густою, з насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте зробити таку аджику.

З'їдаємо банку за раз! Кабачкова аджика на зиму: залишитеся задоволені

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар