Така ікра виходить в міру гострою, пікантною, ароматною і дуже густий. Можна подавати з різними м’ясними стравами, використовувати в якості намазки на бутерброди. Смак просто чудовий.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 2 кг;
- морква і солодкий перець по 200 г;
- помідори, 1 кг;
- гострий перець, 3 шт або за смаком;
- часник, 3 головки;
- томатна паста, 140 г;
- олія соняшникова, 120 г;
- цукор, 100 г;
- оцет 9%, 80 мл;
- сіль.
Процес приготування
Кабачки і моркву ріжемо шматочками.
Порада: якщо кабачки молоді, тоді насіння не видаляємо, а ось зовсім зрілі, краще позбавити від внутрішнього змісту.
Помідори обшпарюємо кип’ятком, прибираємо шкірку.
За допомогою м’ясорубки подрібнюємо всі овочі і переливаємо масу в каструлю.
Доводимо до кипіння на великому вогні і варимо 20 хвилин, періодично перемішуючи.
Всипаємо цукор, додаємо томатну пасту і олію рафіновану і сіль за смаком.
Після закипання варимо 10 хвилин і додаємо гострий перчик до смаку.
Варимо ще 10 хвилин, додаємо подрібнений часник і оцет, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
Розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Аджика виходить дуже густою, з насиченим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте зробити таку аджику.