Рецепт смачного і простого лимонного печива до чаю

Печиво

Відмінне лимонне печиво до чаю. Це печиво володіє дивовижним цитрусовим ароматом і буквально тане в роті. Спробуйте приготувати і ви точно не пошкодуєте!

Продукти:

  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 80 гр.
  • Лимонний сік – половини лимона.
  • Цедра одного лимона
  • Борошно – 260 гр.
  • Розпушувач – 6 гр.
  • Цукрова пудра (для обсипання)

Як приготувати лимонне печиво:

У невелику миску висипаємо цукор, вбиваємо одне куряче яйце і все добре перемішуємо вінчиком.

Далі додаємо злегка остигле, але добре розтоплене вершкове масло і знову все перемішати.

Беремо один лимон, дрібною стороною терки, натираємо цедру з лимона.

Слідкуйте за тим, щоб не натирати білу частину з шкірки, вона гірчить! Натираємо тільки жовту цедру лимона.

Додаємо цедру в отриману суміш.

Тепер розрізаємо лимон навпіл і додаємо сік половини лимона в нашу суміш. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

Далі додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.

Після закінчення часу, формуємо з тіста маленькі кульки.

У маленьку тарілочку насипаємо цукрову пудру.

Кожну кульку повністю обвалюємо у цукровій пудрі і викладаємо на деко застелене пергаментним папером на невеликій відстані один від одного.

У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко на 12 -15 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар