Рецепт пікантної маринованої капусти «Вогник»

Маринована капуста «Вогник» - рецепт приготування Холодні закуски

Капуста в маринаді готується трохи простіше квашеної. Але, іноді, їй хочеться надати більшої гостроти. Додавання гострого перцю, зробить її смак бездоганним. Також, для приготування такої закуски, за бажанням, можна використовувати буряк, селеру і часник.

Перелік продуктів:

  • два кілограми капусти
  • чотири морквини
  • літр води
  • 0,5 склянки оцту (9%)
  • чотири зубчики часнику
  • 0,5 склянки соняшникової олії
  • 40 грам солі
  • 100 грам цукру
  • чотири лаврових листки
  • один перець чилі
  • десять штук запашного перцю
  • п’ять сушених гвоздик

Вимийте капусту і наріжте її звичним методом. Моркву слід натерти грубо. Гострий перець і часник подрібнюємо на дрібні шматочки або пластинки.

Тепер приступимо до приготування маринаду. Вливаємо воду в відповідний, за розмірами, посуд. Слідом додаємо лавровий лист, гвоздику, перець, сіль і цукор. Ставимо на плиту і даємо закипіти. Потім відкладемо в сторону, щоб він охолонув. Після того, як маринад повністю охолонув, вливаємо в нього оцет і соняшникову олію.

Змішуємо капусту з перцем і часником, і перекладаємо в зручний посуд. Потім заливаємо готовим маринадом.

Ставимо зверху прес і відправляємо в холодильник.

Через добу можна вже насолоджуватися пікантним смаком маринованої капусти.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар