Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний і неймовірно ніжний, можна сказати Райський торт з сирним кремом.
Сирний торт готується без випічки, просто і швидко, треба буде тільки почекати, щоб крем стабілізувався.
Необхідні продукти на торт діаметром 18 см, заввишки 7 см, вагою 1300 грам:
Основа
- 300 грам пісочного шоколадного печива
- 100 грам вершкового масла
- 1 ст. ложка молока
Шоколадний прошарок
- 80 грам шоколаду з вмістом какао 50%
- 40 грам вершкового масла
- 40 грам молока
Крем
- 500 грам м’якого пастоподібного сиру
- 80 грам (4 ст. Ложки без верху) цукрової пудри
- 20 грам (2 ст. Ложки без верху) какао
- 130 грам вершкового масла
Як приготувати сирний торт без випічки
Для основи нам потрібно 300 грамів пісочного шоколадного печива. Печиво треба подрібнити в крихту.
Найшвидший варіант подрібнити його в блендері. Якщо блендера немає, то можна скласти печива в пакет і розкачати їх качалкою.
У подрібнену крихту виливаємо 100 грамів розтопленого вершкового масла і ретельно перемішуємо.
Додаємо 1 ст. ложку молока і перемішуємо до однорідного стану.
Крихітка має добре пресуватися і легко розсипатися назад.
Якщо крихта не тримає форму, то можна додати ще 1 ст. ложку молока.
Відкладаємо приблизно 1/4 частину крихти, нею ми пізніше покриємо торт зверху.
На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце з ацетатною плівкою.
Якщо ацетатної плівки немає, то її можна замінити смужками, вирізаними з паперу для запікання, або з пергаментного паперу.
Частину, що залишилася крихту висипаємо в форму, розрівнюємо і формуємо бортики.
Краї пресуємо ложкою, добре притискаючи бортики до форми.
Дно трамбуємо склянкою. Це буде наша основа.
Прибираємо основу в холодильник і приготуємо шоколадний прошарок.
40 грамів молока і 40 грамів вершкового масла нагріємо до гарячого стану в мікрохвильовій печі або на водяній бані, кип’ятити не треба.
У гаряче молоко з маслом висипаємо 80 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
Висипаємо так, щоб шоколад був повністю покритий молоком.
Почекаємо пару хвилин, щоб шоколад розтанув і добре все перемішати віночком до однорідного стану.
Шоколадний прошарок готовий, виливаємо його на печиво і рівномірно розподіляємо по дну.
Прибираємо основу з шоколадом в морозильник хвилин на 15-20, а самі приготуємо крем.
Зіб’ємо на максимальних обертах міксера, приблизно 2-3 хвилин, 130 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.
Добре збите вершкове масло повинно стати світлим і повітряним.
До 500 грамам м’якого пастоподібного сиру, можна брати будь-який м’який сир, який ви любите додаємо 20 грамів або 2 ст. ложки без верху просіяного какао і 80 грамів або 4 ст. ложки без верху цукрової пудри.
На максимальних обертах міксера збиваємо сирну масу до повітряного стану.
Якщо у вас сир з крупинками, то краще збити його блендером. Або спочатку протерти через сито і потім збивати міксером.
Додаємо половину сирної маси в збите вершкове масло і на максимальних обертах міксера збиваємо до однорідного стану.
Додаємо решту сирної маси і так само на максимальних обертах міксера збиваємо до однорідного стану.
Сирний крем виходить ніжним, повітряним, і при цьому відмінно тримає форму.
Перекладаємо весь крем в форму і рівномірно розрівнюємо.
Відкладеною крихтою обсипаємо торт зверху.
По краю злегка придавлюємо крихту до крему лопаткою.
Накриваємо торт харчовою плівкою, і прибираємо в холодильник стабілізуватися на 2-3 години. При бажанні можна приготувати торт ввечері і прибрати в холодильник на ніч.
Готовий торт звільняємо від форми і плівки.
Неймовірно ніжний, легкий і дуже смачний сирний торт готовий.
Всім рідним торт дуже сподобався. Раджу Вам його приготувати!