Приголомшливий салат «Романтика» прекрасно буде виглядати на будь-якому святковому столі!
А попереду у нас ще багато свят: наприклад, 13 лютого – День всіх закоханих! Ну як тут обійтися без романтичної вечері? І рецепт вам обов’язково стане в нагоді: тим більше що готується салат швидко і просто. Спробуйте цей надзвичайно смачний святковий салат: порадуйте своїх гостей і другу половинку! Продукти будемо використовувати найпростіші, а результат – приголомшує уяву.
Необхідні інгредієнти
- пекінська капуста – 300 грам,
- виноград – 150 грам,
- куряча грудка – 1 штука,
- твердий сир – 100 грам,
- сіль.
Для сухариків
- батон – 4-5 скибочок,
- сушений часник,
- сіль.
Для соусу
- майонез – 3 столових ложки,
- гірчиця – 1 чайна ложка,
- часник – 1 зубчик,
- сік лимона – 1 столова ложка.
Як приготувати салат «Романтика»
Скибочки батона нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на розігрітій сковороді, з невеликою кількістю рослинної олії.
Утворені сухарики солимо і посипаємо сушеним часником. Обсмажуємо ще: буквально 1-2 хвилини.
Пекінську капусту нарізаємо тонкою соломкою, товсті прожилки не використовуємо.
Виноградинки розрізаємо навпіл. Краще взяти виноград без кісточок.
Варену в підсоленій воді курячу грудку розбираємо на волокна.
Твердий сир тремо на великій тертці.
Готуємо соус для салату. У майонез (у мене домашній майонез) додаємо гірчицю, подрібнений зубчик часнику і лимонний сік, перемішуємо.
З’єднуємо всі інгредієнти в одній мисці, перемішуємо, додаємо соус, знову перемішуємо.
Салат викладаємо на сервірувальну тарілку і зверху посипаємо сухариками. Відразу хочу попередити: такий салат довго не стоїть, тому робіть рівно стільки, скільки зможете з’їсти за 1 годину.
Дуже освіжаючий і ніжний салатик! Приголомшливий салат «Романтика» красиво виглядає на столі, радує око зеленню! Цілком відповідає назві! Романтика! Що ж тут поробиш ?!