Простий і швидкий в приготуванні шоколадний торт

Шоколадний торт - рецепт приготування Шоколадні торти

Шоколадний бісквіт, просочений шоколадно-сирним кремом, вам точно сподобається. Тим більше, що готувати його зовсім не складно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • цукор – 6 ст.л;
  • сметана – 3 ст.л;
  • соняшникова олія – половина склянки;
  • борошно – 9 ст.л;
  • какао – 5 ст.л;
  • розпушувач – 2.5 ч.л;
  • сіль – чверть ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • сир м’який або домашній сир – 400 г;
  • сметана – 100 г;
  • згущене молоко – 250 г;
  • какао – 5 ст.л.

Для приготування глазурі:

  • чорний шоколад – 100 г;
  • молоко – 4 ст.л;
  • масло вершкове – 600 г.

Для просочення коржів:

  • вода – 100 мл;
  • цукор – 50 г;
  • к@ньяк – 20 г.

Процес приготування шоколадного торта

К@ньяк можна замінити будь-яким алк@голем.

Що стосується крему, то дивіться по своїй сметані: якщо вона не густа, беріть 100 г на 400 г сиру, якщо сметана дуже жирна, домашня, тоді беремо 200 г сметани і 300 г сиру. Тоді крем буде досить густим і щільним.

Духовку розігріваємо до 200 градусів, так як тісто готується дуже швидко.

Борошно з’єднуємо з какао і розпушувачем, сіллю.

Яйця збиваємо з цукром, сметаною і олією, перемішуємо до однорідності.

Просіваємо суху суміш в рідку і перемішуємо міксером на невеликій швидкості.

еко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Запікаємо 10 – 15 хвилин, дивіться по своїй духовці. Остуджуємо і знімаємо пергамент, розрізаємо на 4 коржа, краї відрізаємо і подрібнюємо в крихту.

Варимо просочення з усіх інгредієнтів і просочуємо коржі.

Для крему змішуємо сир і сметану, всипаємо какао і вливаємо згущене молоко. Перемішуємо лопаткою, потім збиваємо міксером до легкості.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.

Варимо з усіх інгредієнтів глазур – доводимо до закипання, охолоджуємо і змащуємо торт зверху і з боків.

Можна просто розтопити і нагріти все в мікрохвильовці і вимішати до однорідності.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар