Печиво просте в приготуванні, але дуже смачне. До того ж дуже швидко готується. Печиво прекрасно підійде до домашнього чаювання, виходить ароматним і смачним. Домашня випічка не тільки несе в будинок аромат затишку і тепла, а також допомагає заощадити сімейний бюджет. Тому ми впевнені, наш рецепт гідний вашої кулінарної книги. І ви будете готувати таке печиво знову і знову.
Необхідні продукти
- 250 грам борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка цукру
- дрібка солі
- 1 куряче яйце
- 100 грам йогурту
- 100 грам вершкового масла
Для начинки
- 100 грам цукру
- 100 г волоських горіхів
- кориця на смак
Покроковий процес приготування домашнього печива
У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач і цукор з сіллю, перемішуємо. Натираємо в отриману масу вершкове масло і все перетираємо руками в крихту. Забиваємо в неї куряче яйце і додаємо сметану. Акуратно перемішуємо і збираємо тісто в кулю.
Готове тісто обертаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Горіхи подрібнюємо і кладемо в миску. Додаємо до них цукор і корицю, перемішуємо.
Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт. Верх змащуємо розтопленим вершковим маслом. Рівномірно присипаємо його начинкою, а потім скручуємо в рулет. Краї добре скріплюємо і нарізаємо рулет шматочками. Перекладаємо шматочки на деко, застелене пергаментним папером. Верх змащуємо яйцем.
Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин. А потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.