Профітролі з курячим паштетом

Профітролі з курячим паштетом - відмінний рецепт Холодні закуски

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом закусочних несолодких профітролей з курячим паштетом. Готуються вони дуже просто і швидко. А в результаті виходять досить ситні і дуже смачні тістечка на 2-3 укуси. До речі, розмір спечених тістечок ви можете вибрати самі. Можна спекти маленькі на пару укусів, а можна і побільше. Виберіть той варіант, який вам більше подобається.

Інгредієнти

Для тіста

  • Вода – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 75 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйця курячі – 3 шт.

Для паштету

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печінка куряча – 300 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Вершки 33% – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 1 ч.л.

Як приготувати профітролі

Для приготування профитролей в сотейник з товстим дном влийте воду, додайте вершкове масло і сіль, доведіть до кипіння.

У киплячу воду з маслом всипте всю муку і інтенсивно перемішайте пару хвилин.

Тісто має зібратися в кого, а на дні сотейника повинен бути тонкий нагар.

По одному додайте яйця, після кожного перемішуючи міксером на невеликій швидкості. Мішати можна за допомогою лопатки або віночка. Тісто має вийде не сильно густим, воно повинно плавно стікати з лопатки.

Викладіть невеликі профітролі за допомогою кулінарного мішка або ложки на деко, застелене пергаментом.

Профітролі з курячим паштетом

Поки випікаються профітролі, приготуйте паштет.

У сковороду налийте олію, викладіть цибулю і обсмажте її до рум’яності, додайте печінку і готуйте до готовності печінки.

Посоліть, приправте перцем і мускатним горіхом, влийте вершки і тушкуйте пару хвилин.

Перекладіть гарячу печінку з вершками в підходящий посуд, додайте м’яке вершкове масло і збийте блендером до однорідності.

Готовий паштет охолодіть.

Дістаньте готові профітролі, залиште їх охолонути.

Гострим ножем зріжте “шапочки” у профітролей.

Наповніть тістечка паштетом.

Профітролі з курячим паштетом

Прикрийте “шапочкою” і прикрасьте на свій розсуд. Я прикрасила свіжою петрушкою і зернами граната.

Готову закуску відразу подавайте до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар