Повітряне печиво «Кульбаби». Незвичайне тісто – смачна випічка до чаю

Печиво

Якщо ви любите ніжне та розсипчасте печиво, вам потрібно приготувати “Кульбаби”. Цей рецепт дуже простий і не потребує якихось особливих умінь. Ви зможете порадувати своїх дітей та родичів оригінальною випічкою, яка дуже відрізняється від магазинної. Печиво виходить повітряним та досить солодким, ідеальний варіант до чаю.

Інгредієнти для “Кульбаб”:

  • жовтки курячі варені – 3 шт.;
  • ваніль – дрібка;
  • цукор – 90 г;
  • сіль – дрібка;
  • сметана – 120 г;
  • куркума – дрібка;
  • вершкове масло – 110 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • борошно – 210 г;
  • молоко – 30 мл;
  • кукурудзяні палички – 40 г;
  • кокосова стружка – 20 г.

Приготування печива “Кульбаби”:

Насамперед нам необхідно розм’якшити 80 грам вершкового масла, але не розтопити його.

У загальній тарі змішуємо три жовтки, 20 грам цукру та розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо продукти до однорідного стану.

До вершкової маси треба додати сметану, ретельно розмішати інгредієнти.

Борошно ділимо на три частини. Першу частку просіюємо в вершкову масу відразу, висипаємо розпушувач, по дрібці ваніліну, солі та куркуми. Замішуємо тісто, поступово просіюючи решту борошна, що залишилося.

Формуємо колобок, перекладаємо в пакет і прибираємо в холодильник на 15 хвилин настоятися. У цей час приготуємо крем.

У сотейнику змішуємо 30 г вершкового масла, 70 г цукру і молоко. Доводимо продукти до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи. Далі ми зменшуємо вогонь до мінімального, варимо крем хвилину.

Коли вершковий крем буде готовим, переливаємо в чисту миску.

Деко застеляємо папером для випікання, розігріваємо духовку до 180 градусів. З тіста ліпимо кульки, розміром приблизно як волоський горіх.

Викладаємо тістові кульки на лист і відправляємо випікатися на 15 хвилин.

Поки що ми подрібнюємо у блендері кукурудзяні палички у крихітку. З’єднуємо кукурудзяну крихту з кокосовою стружкою, виходить посипання.

Після випікання проколюємо печиво на вилку і обмочуємо верхівку спочатку в кремі, потім у посипанні.

Повітряне печиво «Кульбаби». Незвичайне тісто – смачна випічка до чаю

Таким чином ми отримуємо смачне повітряне печиво “Кульбаба” за 30 хвилин. Не забудьте дати глазурі застигнути на випічці, на це піде приблизно 10 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар