Пісне бананове печиво без молока і яєць – дуже смачне

Пісне бананове печиво - рецепт приготування Печиво

Навіть в піст можна приготувати дуже смачне печиво без молока, яєць та інших заборонених продуктів. Підійде для вегетаріанців. Збільшуйте кількість інгредієнтів в залежності від того, скільки печива потрібно. Воно прекрасно зберігається протягом тижня точно. Головне залишайте його в паперовому пакеті.

Інгредієнти:

  • Стиглий солодкий банан – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Цукор – 100 г.
  • Сода – 1 ч. л. без гірки.
  • Рослинна олія – 120 мл.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 240 г.
  • Активний час приготування – 10 хвилин.

Підсумкове час приготування – 30 хвилин. Вихід: 400 г печива.

Як приготувати:

1. Зачерпніть повну ложку соди і ножем зніміть гірку повністю. І приберіть ще чверть. Банан беріть почорнілий, але не гнилий. Особливо актуально влітку. Мед підійде хоч зацукрований, хоч рідкий. Муки може знадобитися трохи більше, в залежності від розміру банана і якості самої муки. Ще до того, як почнете готувати, включіть духовку. Її потрібно розігріти до 180 градусів.

2. У миску для приготування тіста покладіть очищений банан, додайте цукор і мед.

3. Розімніть все виделкою. Можете взяти блендер, якщо хочете.

4. Насипте соду, але не перемішуйте. Розсипте її по поверхні бананової маси. Влийте скраю олію.

5. Додайте лимонний сік. Почне з’являтися багато піни. Так і має бути. Замінити соду і лимонний сік можна чайною ложкою розпушувача тіста.

6. Поступово додавайте просіяне борошно і постійно мішайте тісто.

7. Коли додасте всю муку, дивіться по тісту, якої воно набуло консистенції. Воно повинно вийти м’яким, трохи липучим до рук. Занадто забивати борошном не варто, інакше після застигання, печиво буде схоже на цеглу.

Пісне бананове печиво без молока і яєць - дуже смачне

8. Деко застеліть пергаментом. Змастіть руки олією і скачайте невеликі кульки. Розмір кожного приблизно з волоський горіх. Викладіть печиво на деко на відстані один від одного. Під час випічки воно сплющиться, враховуйте це.

Пісне бананове печиво без молока і яєць - дуже смачне

9. Поставте деко з пісним банановим печивом в розігріту духовку на середній рівень. Засічіть 20 хвилин. Через скло подивіться, чи достатньо печиво зарум’янилося. Якщо колір вам подобається – діставайте.

10. З пергаменту краще зняти відразу, поки гаряче. Але будьте обережні, не деформуйте. Зберігайте печиво на столі в щільно закритому паперовому пакеті.

Пісне бананове печиво без молока і яєць - дуже смачне

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар