Кожна сучасна дитина обожнює маршмеллоу. Однак в магазинних солодощах міститься безліч шкідливих хімічних добавок, які шкодять здоров’ю. Тому ми знайшли рецепт і вирішили поділитися з вами. Адже приготувати маршмеллоу вдома зовсім не складно. І в складі домашньої будуть тільки натуральні продукти.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- Вода – 120 мл;
- Цукор – 220 г;
- Крохмаль – одна ст. л .;
- Желатин – 10 г;
- Цукрова пудра – одна ст. л.
Приступаємо до приготування маршмеллоу:
Відміряємо 60 мл води і всипаємо в неї весь цукор. Ставимо на вогонь і варимо, поки рідина не стане сиропом.
У воді, що залишилася розводимо желатин, чекаємо, коли набубнявіє, а після розтоплюємо його за допомогою водяної бані. Збиваємо желатин за допомогою міксера.
Додаємо в желатин по ложці приготований сироп. Збиваємо за допомогою міксера починаючи з маленької швидкості і поступово збільшуючи. Збиваємо до загустіння маси (приблизно 10 хвилин).
Якщо хочете, то можете на цьому етапі приготування додати в масу барвник, тоді маршмеллоу вийде яскравим і цікавим.
Дно і стінки форми змочуємо водою, кладемо харчову плівку, яку змащуємо вершковим маслом або соняшниковою олією. Тепер виливаємо отриману масу і закриваємо її зверху плівкою, яку теж потрібно змастити маслом.
Розміщуємо на 3-4 години в холодильник, щоб вона повністю застигла.
Готуємо дошку, на яку будемо викладати маршмеллоу. Дошку присипаємо крохмалем і пудрою.
І тільки тепер перевертаємо форму з солодкістю, витрушуємо її і посипаємо з усіх боків цукровою пудрою.