Печиво «Їжачки» з сюрпризом

Печиво «Їжачки», рецепт приготування Печиво

Це печиво давно стало популярним і сьогодні є маса рецептів його приготування.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • смалець – 1 стакан;
  • сметана – 1 стакан;
  • маргарин – 1 пачка;
  • борошно – скільки візьме тісто, близько 4 склянок;
  • ванілін за смаком;
  • дрібка солі.

Для приготування глазурі потрібно:

  • цукор – 1 стакан;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 2 ст.л;
  • молоко – 7 ст.л.

Процес приготування печива «Їжачки»

Розтоплюємо смалець, змішати з розм’якшеним маргарином і сметаною, перемішайте.

Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто і відправляємо його в холодильник на ніч.

Формуємо невеликі кульки (розміром з грецький горіх), всередину кладемо арахіс або шматочок грецького горіха.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин.

Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо масу до густоти.

Вмочувати кульки потрібно в теплу глазур, обвалюємо в кокосовій стружці, тертих вафлях або подрібнених горіхах.

Порада: смалець ви можете не додавати в тісто, буде досить і маргарину або вершкового масла. Можна не тримати ніч в холодильнику – відразу розріжте на шматочки і скатуйте кульки з начинкою на свій смак.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар