Ось такі баклажани я готую цілий сезон. І так уже 3 роки

Салати з баклажанів

Баклажани по-корейськи виходять дуже вишуканими, ароматними, пікантними. Закуска прекрасно і довго зберігається в холодильнику і ви весь овочевий сезон можете готувати за цим рецептом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт;
  • солодкий перець, 3 шт;
  • морква і цибуля по 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • сіль за смаком;
  • цукор, 1 ч.л;
  • соєвий соус, 1 ст.л;
  • оцет 9%, 2 – 3 ст.л.

Баклажани по-корейськи: процес приготування

Баклажани ріжемо невеликими брусочками, солимо і перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.

Солодкий перець ріжемо соломкою.

Цибулю ріжемо півкільцями, трохи перетираємо руками, щоб вона пустила сік.

Морква натираємо на тертці для корейської моркви або просто на грубій терці.

Баклажани ви можете зцідити від рідини або обсмажити не відціджуючи в соняшниковій олії до готовності.

Гарячі баклажани змішуємо з овочами, подрібненим часником, цукром і сіллю, оцтом, соєвим соусом, зеленню.

Салат добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 години, щоб він добре настоявся.

Всі спеції і гострий перець, часник і оцет, соєвий соус, додайте по своєму смаку. Деякі в такий салат ще додають різні готові набори спецій. Наприклад, приправу для овочів або приправу для шашлику, для грибів. У такій суміші є різні спеції і ароматичні трави, тому ви можете і їх додавати на свій смак.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар