Дуже смачний салат з баклажанами і солодким перцем. Цю страву не гріх поставити на святковий стіл.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 1 кг;
- цибуля, 2 шт;
- солодкий перець, 500 г;
- часник, 5 зубчиків;
- гострий перець за смаком;
- уцхо-сунелі, 0.5 ч.л;
- оцет 5%, 65 мл;
- сіль.
Процес приготування
Часник пропускаємо через прес і змішуємо з гострим перцем дрібними шматочками, півкільцями цибулі і оцтом. Залишаємо на час.
Баклажани промиваємо, просушуємо, ріжемо шматочками і обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії.
Порада: багато хто не люблять готувати баклажани через те що вони вбирають в себе багато олії. Ви можете скропити шматочки баклажан олією, перемішати і обсмажувати їх на сухій сковороді. Тоді салат та інші страви з баклажанами НЕ будуть жирними.
У процесі смаження солимо за смаком.
Солодкий перець ріжемо шматочками і також обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії. Смажимо 5 хвилин.
Змішуємо перець і баклажани цибулю в маринаді.
Накриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на 24 години. Перемішуйте його іноді.
При подачі можна ще посипати нарізаною зеленню, особливо смачно з петрушкою.