Ніжний торт на сковороді

Торт на сковороді, детальний рецепт Швидкі торти

Приготувати такий десерт можна буквально за 30 хвилин + час для просочення. Торт виходить ніжним і дуже смачним. Його навіть на святковий стіл не соромно поставити. А для домашнього чаювання це взагалі вишуканий десерт.

Необхідні продукти

  • 220 грам пшеничного борошна
  • 2 курячих яйця
  • пів чайної ложки солі
  • 130 грам вершкового масла
  • 100 грам меду
  • 1 чайна ложка соди
  • 150 грам вареного згущеного молока
  • 200 грам сметани

Покроковий процес приготування торта

У невелику каструлю кладемо вершкове масло, вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і мед. Ставимо її на водяну баню і перемішуємо. Масу проварюємо до тих пір, поки вона повністю не стане однорідною, а потім додаємо соду, перемішуємо.

У суміш додаємо половину борошна і перемішуємо. Потім знімаємо з вогню, трохи охолоджуємо і всипаємо борошно, замішуємо тісто.

Готове тісто перекладаємо на дошку і ділимо на 8 частин. Розкачуємо кожну в тонке коло і кладемо на суху сковороду. Смажимо коржі на середньому вогні з двох сторін до готовності. Перекладаємо їх на тарілку.

У чашку кладемо варене згущене молоко, додаємо сметану і перемішуємо.

Отриманим кремом змащуємо коржі і формуємо торт. Прибираємо його в холодильник на 2 години, потім прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар