Думаємо, що всі знають про смачний ніжний салат «Мімоза». Ми ж вам пропонуємо ще один цікавий варіант його приготування: з корейською морквою.
Закуска виходить дуже смачною і апетитною. Поєднання продуктів надає їй неймовірно пікантний смак. Такий салат добре підійде для будь-якого свята, або для подачі в звичайний день: порадуйте ним свою сім’ю – і заодно випробуйте рецепт в справі. Готується страва досить швидко, але виходить дуже смачною. Всі продукти доступні: їх можна купити в будь-якому магазині.
Необхідні інгредієнти
- 3 яйця;
- 2-3 картоплини;
- 300 грам морквини по-корейськи;
- половинка цибулі ріпчастої;
- 150 грам твердого сиру;
- 1 банка рибних консервів (приблизно 200 грам);
- майонез або соус;
- 1 огірок;
- кріп – для прикраси.
Як приготувати ніжний салат «Мімоза» з корейською морквою
Заздалегідь готуємо моркву по-корейськи (якщо ви не хочете використовувати магазинну). Тремо на спеціальній тертці моркву, солимо її і залишаємо, щоб вона випустила свій сік.
Зверху гіркою додаємо спеціальну приправу для такої закуски: 1 чайну ложку на велику морквину.
Видавлюємо в моркву пару зубчиків часнику. Додаємо одну столову ложку оцту або сік лимона.
Всі заливаємо киплячою рослинною олією і перемішуємо. Можна додати гострих приправ, або будь-яких інших – на ваш смак.
Все добре перемішуємо і залишаємо години на 2: через цей час її можна їсти.
Беремо круглу форму (краще всього роз’ємну) і натираємо туди першим шаром Картоплю (попередньо потрібно відварити). Утрамбовуємо її, змащуємо тонким шаром майонезу.
Потім кладемо тонким шаром корейську моркву: її можна порізати на більш дрібні шматочки, щоб було зручно брати. Змащуємо майонезом.
Яйця попередньо відварюємо і відокремлюємо білки від жовтків.
На великій тертці натираємо білки і викладаємо їх наступним шаром. Поливаємо майонезом.
Викладаємо шар рибних консервів (можна використовувати будь-які): тільки ретельно розімніть їх виделкою. Не забуваємо про майонез.
Викладаємо ще шар моркви. Сік від моркви повинен залишитися на дні миски.
Все присипаємо порізаною цибулею і робимо сіточку з майонезу.
Наверх, на великій тертці, натираємо сир і розподіляємо рівномірно. Змащуємо тонким шаром майонезу.
Посипаємо салат жовтком, натертим на дрібній тертці – і можна подавати до столу.
Ніжний салат «Мімоза», зроблений за цим рецептом, відрізняється від класичного варіанту. Він більш пікантний, ароматний, з тонким смаком вершкового сиру. Поєднання продуктів досить незвичайне, але цікаве: один раз спробувавши, ви будете робити закуску тільки так.