Ніжний салат «Мімоза» з корейською морквою

Ніжний салат «Мімоза», рецепт приготування Святкові салати

Думаємо, що всі знають про смачний ніжний салат «Мімоза». Ми ж вам пропонуємо ще один цікавий варіант його приготування: з корейською морквою.

Закуска виходить дуже смачною і апетитною. Поєднання продуктів надає їй неймовірно пікантний смак. Такий салат добре підійде для будь-якого свята, або для подачі в звичайний день: порадуйте ним свою сім’ю – і заодно випробуйте рецепт в справі. Готується страва досить швидко, але виходить дуже смачною. Всі продукти доступні: їх можна купити в будь-якому магазині.

Необхідні інгредієнти

  • 3 яйця;
  • 2-3 картоплини;
  • 300 грам морквини по-корейськи;
  • половинка цибулі ріпчастої;
  • 150 грам твердого сиру;
  • 1 банка рибних консервів (приблизно 200 грам);
  • майонез або соус;
  • 1 огірок;
  • кріп – для прикраси.

Як приготувати ніжний салат «Мімоза» з корейською морквою

Заздалегідь готуємо моркву по-корейськи (якщо ви не хочете використовувати магазинну). Тремо на спеціальній тертці моркву, солимо її і залишаємо, щоб вона випустила свій сік.

Зверху гіркою додаємо спеціальну приправу для такої закуски: 1 чайну ложку на велику морквину.

Видавлюємо в моркву пару зубчиків часнику. Додаємо одну столову ложку оцту або сік лимона.

Всі заливаємо киплячою рослинною олією і перемішуємо. Можна додати гострих приправ, або будь-яких інших – на ваш смак.

Все добре перемішуємо і залишаємо години на 2: через цей час її можна їсти.

Беремо круглу форму (краще всього роз’ємну) і натираємо туди першим шаром Картоплю (попередньо потрібно відварити). Утрамбовуємо її, змащуємо тонким шаром майонезу.

Потім кладемо тонким шаром корейську моркву: її можна порізати на більш дрібні шматочки, щоб було зручно брати. Змащуємо майонезом.

Яйця попередньо відварюємо і відокремлюємо білки від жовтків.

На великій тертці натираємо білки і викладаємо їх наступним шаром. Поливаємо майонезом.

Викладаємо шар рибних консервів (можна використовувати будь-які): тільки ретельно розімніть їх виделкою. Не забуваємо про майонез.

Викладаємо ще шар моркви. Сік від моркви повинен залишитися на дні миски.

Все присипаємо порізаною цибулею і робимо сіточку з майонезу.

Наверх, на великій тертці, натираємо сир і розподіляємо рівномірно. Змащуємо тонким шаром майонезу.

Посипаємо салат жовтком, натертим на дрібній тертці – і можна подавати до столу.

Ніжний салат «Мімоза», зроблений за цим рецептом, відрізняється від класичного варіанту. Він більш пікантний, ароматний, з тонким смаком вершкового сиру. Поєднання продуктів досить незвичайне, але цікаве: один раз спробувавши, ви будете робити закуску тільки так.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар