Ніжні сирники з яблуками: без олії і борошна

Сирники з яблуками, рецепт приготування Сирники

Випічка з духовки, як відомо, набагато корисніша, ніж приготовлена на сковороді: тому що майже без олії.

Ніжні сирники з яблуками, рецепт яких я вам сьогодні пропоную, корисніші втричі: у них немає ні борошна, ні олії – і вони з фруктами. Виходять неймовірно пишними, повітряними – тому що для приготування тіста використовується манна крупа. Весь процес займе буквально кілька хвилин, решту роботи виконає духовка. Інгредієнти самі прості і доступні!

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам сиру,
  • два яблука;
  • два курячих яйця;
  • три столові ложки манної крупи;
  • три столові ложки цукрового піску;
  • третина чайної ложки солі;
  • ванілін – за смаком;
  • кориця – за смаком.

Як приготувати ніжні сирники з яблуками в духовці

У глибоку чашку викладаємо сир (будь-який), подрібнюємо: можна скористатися блендером або товкачем для пюре.

Забиваємо в сир два курячих яйця, перемішуємо.

Два яблука середнього розміру (у мене червоні солодкі яблука), очищаємо від шкірки і прибираємо насіння.

Натираємо їх на великій тертці, руками віджимаємо весь сік, кладемо в миску з сиром. Знову все ретельно розмішуємо.

Всипаємо туди ж манну крупу (з гіркою), цукровий пісок, ванілін, сіль, корицю (за смаком і за бажанням), перемішуємо.

Залишаємо отриману сирну масу на столі (на 15-20 хвилин), щоб манка розбухла.

Силіконові формочки для кексів (маффінів) змащуємо олією (або спеціальною антипригарною емульсією).

Розкладаємо сирне тісто по формах, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку: на 25-30 хвилин.

Як тільки випічка стане золотистого кольору, дістаємо з духовки – і можна відразу подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар