Випічка з духовки, як відомо, набагато корисніша, ніж приготовлена на сковороді: тому що майже без олії.
Ніжні сирники з яблуками, рецепт яких я вам сьогодні пропоную, корисніші втричі: у них немає ні борошна, ні олії – і вони з фруктами. Виходять неймовірно пишними, повітряними – тому що для приготування тіста використовується манна крупа. Весь процес займе буквально кілька хвилин, решту роботи виконає духовка. Інгредієнти самі прості і доступні!
Необхідні інгредієнти
- 500 грам сиру,
- два яблука;
- два курячих яйця;
- три столові ложки манної крупи;
- три столові ложки цукрового піску;
- третина чайної ложки солі;
- ванілін – за смаком;
- кориця – за смаком.
Як приготувати ніжні сирники з яблуками в духовці
У глибоку чашку викладаємо сир (будь-який), подрібнюємо: можна скористатися блендером або товкачем для пюре.
Забиваємо в сир два курячих яйця, перемішуємо.
Два яблука середнього розміру (у мене червоні солодкі яблука), очищаємо від шкірки і прибираємо насіння.
Натираємо їх на великій тертці, руками віджимаємо весь сік, кладемо в миску з сиром. Знову все ретельно розмішуємо.
Всипаємо туди ж манну крупу (з гіркою), цукровий пісок, ванілін, сіль, корицю (за смаком і за бажанням), перемішуємо.
Залишаємо отриману сирну масу на столі (на 15-20 хвилин), щоб манка розбухла.
Силіконові формочки для кексів (маффінів) змащуємо олією (або спеціальною антипригарною емульсією).
Розкладаємо сирне тісто по формах, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку: на 25-30 хвилин.
Як тільки випічка стане золотистого кольору, дістаємо з духовки – і можна відразу подавати до столу.