Ніжні сочники з сиром! Цей рецепт з нашого дитинства

Печиво

Сочник — коржик, який випікають із загнутими краями. Цей вид здоби був популярним у наших бабусь. Зараз ми можемо знайти сочники в кожній пекарні. Проте, особливо смачними вони будуть, якщо приготувати вдома.

Інгредієнти для сочників:

  • борошно – 330 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сода – ½ ч. л.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • сметана – 130 г;
  • сіль – ⅓ ч. л.;
  • цукор – 140 г;
  • ванілін – дрібка;
  • сир домашній – 150 г;
  • молоко – 1 ч. л.

Приготування сочників:

Для початку в одному яйці відокремлюємо жовток від білка, обидва інгредієнти знадобляться, але окремо.

Змішуємо в глибокій тарі 310 грам борошна та соду. В іншій мисці змішуємо 100 грам сметани, стільки ж цукру, ванілін та яйце. Солимо масу і ретельно перемішуємо.

Коли сметанна суміш розчине цукор, можна додавати вершкове масло. Його треба заздалегідь збити міксером 1-2 хвилини до стану крему.

При з’єднанні сметанної маси та вершкового крему треба продовжити збивати продукти кілька хвилин.

У борошно з содою виливаємо сметанну масу і замішуємо тісто лопаткою хвилину. Поки робимо начинку, краще прибрати тісто в холодильник.

Змішуємо сир, 30 г сметани, 40 г цукру, 20 г борошна і білок до стану однорідної маси.

На робочій поверхні розкачуємо з тіста пласт завтовшки не більше 6 мм. За допомогою склянки діаметром 9 см вирізаємо коржики із пласта.

Збираємо залишки коржика в нову грудку і робимо аналогічну процедуру.

Образно ділимо коржики на дві частини, в одну з частин викладаємо столову ложку сирної начинки. Складаємо круглий коржик навпіл, закриваючи вільним боком сир.

Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом.

Жовток змішуємо з молоком, пензликом мажемо верхівку кожної заготовки.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Випікаємо сочники 20 хвилин.

Ніжні сочники з сиром! Цей рецепт з нашого дитинства

У результаті ми отримуємо незрівнянні домашні сочники, які чудово підходять для чаювання. Якщо ви любите випічку солодшу, додайте в начинку на 10 грамів більше цукру.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар