Незрівнянний лимонний мус

Лимонний мус, рецепт Мус

Мус обожнюють в кожній родині. Такий освіжаючий, легкий і літній десерт зовсім не складно приготувати. Готується він на основі сиру і лимонної цедри. Має кремову текстуру, приємний аромат і легку кислинку. Приготувати його дуже просто, тому впорається навіть не досвідчена господиня. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 250 гр знежиреного сиру
  • 10 гр желатину
  • 1 яйце
  • 1 лимон
  • дрібка солі
  • цукровий пісок за смаком

Покроковий процес приготування лимонного мусу

В першу чергу розтоплюємо желатин. Знімаємо цедру з половини лимона.

Тепер в окрему ємність відправляємо жовток і додаємо до нього цукровий пісок, 50 гр сиру і цедру лимона. Добре все перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Після чого продовжуємо процес варіння ще пару хвилин.

Потім в підготовлену масу відправляємо желатин і знову добре все перемішуємо.

У чашу блендера перекладаємо сир, який залишився, і збиваємо його до ніжної консистенції. Після чого перекладаємо до желатинової маси і добре перемішуємо.

Потім в іншу ємність відправляємо білок і дрібку солі. Використовуючи міксер, збиваємо все. Після чого акуратно об’єднуємо з сирною масою і добре перемішуємо.

Тепер розкладаємо десерт по креманках і ставимо в холодильник мінімум на 2 години.

Після закінчення потрібного часу ласощі готові. Прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар