Мус обожнюють в кожній родині. Такий освіжаючий, легкий і літній десерт зовсім не складно приготувати. Готується він на основі сиру і лимонної цедри. Має кремову текстуру, приємний аромат і легку кислинку. Приготувати його дуже просто, тому впорається навіть не досвідчена господиня. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
- 250 гр знежиреного сиру
- 10 гр желатину
- 1 яйце
- 1 лимон
- дрібка солі
- цукровий пісок за смаком
Покроковий процес приготування лимонного мусу
В першу чергу розтоплюємо желатин. Знімаємо цедру з половини лимона.
Тепер в окрему ємність відправляємо жовток і додаємо до нього цукровий пісок, 50 гр сиру і цедру лимона. Добре все перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Після чого продовжуємо процес варіння ще пару хвилин.
Потім в підготовлену масу відправляємо желатин і знову добре все перемішуємо.
У чашу блендера перекладаємо сир, який залишився, і збиваємо його до ніжної консистенції. Після чого перекладаємо до желатинової маси і добре перемішуємо.
Потім в іншу ємність відправляємо білок і дрібку солі. Використовуючи міксер, збиваємо все. Після чого акуратно об’єднуємо з сирною масою і добре перемішуємо.
Тепер розкладаємо десерт по креманках і ставимо в холодильник мінімум на 2 години.
Після закінчення потрібного часу ласощі готові. Прикрашаємо на свій розсуд і подаємо до столу.