Найсмачніша скумбрія в світі

Найсмачніша скумбрія - рецепт приготування закуски Холодні закуски

Найсмачніша скумбрія в світі: її можна зробити тільки власними руками, в домашніх умовах. Так чому б не спробувати?

Мінімум затрат, мінімум часу на підготовку – і три доби в холодильнику. Риба виходить в міру солоною, з ароматом копченостей: завдяки додаванню в’яленого чорносливу і чорного чаю. Маринад без краплі оцту, тому рибку можна давати навіть дітям.

Склад продуктів

  • один кілограм свіжомороженої скумбрії;
  • один літр води;
  • 150 грам в’яленого або копченого чорносливу;
  • три столові ложки солі;
  • дві столові ложки цукрового піску;
  • одна столова ложка з гіркою чорного чаю;
  • рафінована соняшникова олія.

Найсмачніша скумбрія в світі: покроковий процес приготування

Скумбрію розморожуємо при кімнатній температурі (але не до кінця), обрізаємо плавники, хвіст і голову, виймаємо всі нутрощі.

Особливо ретельно зчищають чорну плівку: інакше риба буде гірчити.

Скумбрію промиваємо під проточною водою і перекладаємо тушки в пластиковий контейнер (для харчових продуктів). Засипаємо рибу промитим чорносливом.

Тепер займемося маринадом. У каструлю наливаємо один літр води, доводимо її до кипіння.

У киплячу воду викладаємо сіль, цукровий пісок і засипаємо чорний чай. Розмішуємо, доводимо до кипіння і варимо ще три хвилини.

Порада. У продажу є чорний чай з ароматом димку: він ідеально підійде для маринаду.

Після того, як вимкнули вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо маринад до повного охолодження.

Проціджуємо маринад через сито і заливаємо рибу. Накриваємо посуд кришкою і прибираємо в холодильник на три доби.

Потім дістаємо рибу з маринаду, натираємо олією без запаху: зовні і зсередини.

Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл з гарніром із запеченої картоплі: пальчики оближеш.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар