Раніше я завжди пекла з яблуками тільки шарлотку, а недавно мені попався цей прекрасний рецепт. Пиріг виходить ніжнішим, смачним і має гарний зовнішній вигляд. У пирога в народі є назва «Невидимий», так як тісто майже не видно, а тільки яблучну начинку, проте при цьому він зберігає форму. Також великим плюсом цього пирога є те, що його можна приготувати без цукру і він без нього вийде солодким.
Які продукти потрібні:
- 100 мл молока;
- два яйця;
- 700 г борошна;
- 30 г масла вершкового;
- сіль – дрібка;
- 800 г яблук.
Приступаємо до процесу приготування яблучного пирога
Давайте спочатку приготуємо тісто. Для цього збийте яйця до світлої пишної піни.
Влийте в них молоко і розтоплене масло, яке повинно бути остиглим. Ще раз збийте.
Далі додайте в основу борошно. Я зазвичай готую з пшеничного, але його можна замінити на вівсяне і таким чином у вас вийде дієтичний пиріг, добре перемішайте. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на млинці.
А тепер можна зайнятися начинкою. Яблука очистіть від шкірки, виріжте серединку і поріжте у вигляді тонких часточок. Відразу покладіть їх в тісто, щоб вони не потемніли.
Коли всі яблучні дольки виявляться в тісті, гарненько його перемішайте, щоб воно обволокло кожен шматочок яблука.
Форма для пирога підійде будь-яка. Перелийте в неї тісто.
Духовку нагрійте заздалегідь до 170 °. Пиріг випікається 60 хвилин, але перевіряйте, адже у кожного різна духовка.
Готовий пиріг можете посипати цукровою пудрою.