Знайшла ідеальний рецепт яблучного пирога. Більше ніколи не буду пекти шарлотку:

Пироги

Раніше я завжди пекла з яблуками тільки шарлотку, а недавно мені попався цей прекрасний рецепт. Пиріг виходить ніжнішим, смачним і має гарний зовнішній вигляд. У пирога в народі є назва «Невидимий», так як тісто майже не видно, а тільки яблучну начинку, проте при цьому він зберігає форму. Також великим плюсом цього пирога є те, що його можна приготувати без цукру і він без нього вийде солодким.

Які продукти потрібні:

  • 100 мл молока;
  • два яйця;
  • 700 г борошна;
  • 30 г масла вершкового;
  • сіль – дрібка;
  • 800 г яблук.

Приступаємо до процесу приготування яблучного пирога

Давайте спочатку приготуємо тісто. Для цього збийте яйця до світлої пишної піни.

Влийте в них молоко і розтоплене масло, яке повинно бути остиглим. Ще раз збийте.

Далі додайте в основу борошно. Я зазвичай готую з пшеничного, але його можна замінити на вівсяне і таким чином у вас вийде дієтичний пиріг, добре перемішайте. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на млинці.

Знайшла ідеальний рецепт яблучного пирога. Більше ніколи не буду пекти шарлотку:

А тепер можна зайнятися начинкою. Яблука очистіть від шкірки, виріжте серединку і поріжте у вигляді тонких часточок. Відразу покладіть їх в тісто, щоб вони не потемніли.

Знайшла ідеальний рецепт яблучного пирога. Більше ніколи не буду пекти шарлотку:

Коли всі яблучні дольки виявляться в тісті, гарненько його перемішайте, щоб воно обволокло кожен шматочок яблука.

Форма для пирога підійде будь-яка. Перелийте в неї тісто.

Знайшла ідеальний рецепт яблучного пирога. Більше ніколи не буду пекти шарлотку:

Духовку нагрійте заздалегідь до 170 °. Пиріг випікається 60 хвилин, але перевіряйте, адже у кожного різна духовка.

Знайшла ідеальний рецепт яблучного пирога. Більше ніколи не буду пекти шарлотку:

Готовий пиріг можете посипати цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар