Незрівнянний іспанська м’який десерт туррон

Десерти

Туррон – це десерт, який готують з цукру, меду, білків і горіхів. В результаті виходить щось середнє між нугой, ірискою і халвою. Це не просто смачно, це божественно. Таке десерт не залишить байдужим нікого. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні продукти:

  • 250 гр цукрового піску
  • 250 гр меду
  • 250 гр мигдалю
  • 250 гр фундука
  • 5 білків
  • 1 вафельний корж
  • кориця на смак

Як приготувати десерт туррон

1. В першу чергу розігріваємо сковорідку і відправляємо в неї обжарюватися до золотистого кольору очищений мигдаль і фундук.

2. Після чого подрібнюємо горіхи.

3. Потім в окрему ємність відправляємо білки і, використовуючи міксер, збиваємо їх в пишну піну.

4. Тепер об’єднуємо з горіхами і акуратно перемішуємо.

5. Беремо каструлю і відправляємо в неї мед і цукровий пісок. Добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Розчиняємо повністю цукровий пісок.

6. Після чого додаємо підготовлену білкову масу і добре перемішуємо. Продовжуємо варити на мінімальному вогні ще 10 хвилин. При цьому потрібно постійно помішувати.

7. У формі розміщуємо вафельний корж і покриваємо підготовленою масою. Рівномірно розподіляємо її. У такому вигляді залишаємо остигати.

8. Потім відправляємо в холодильник застигати.

9. Після закінчення потрібного часу посипаємо готовий туррон корицею і нарізаємо порційними шматочками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар