Це досить популярний останнім часом торт “Карпатка” і в мережі є маса його рецептів. Пропонуємо ще один простий варіант.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко і вода – по 70 г;
- борошно – 100 г;
- масло вершкове – 60 г;
- сіль і сода по щіпці;
- яйця – 3 шт.
Для приготування крему потрібно:
- молоко – 500 г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 130 г;
- масло вершкове – 150 г;
- крохмаль кукурудзяний – 40 г.
Процес приготування торта Карпатка
Для крему збиваємо всі інгредієнти (крім вершкового масла) міксером до однорідності, ставимо масу на плиту і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.
Для тіста з’єднуємо теплу воду і тепле молоко, вмішуємо сіль, цукор і вершкове масло.
Ставимо на повільний вогонь і нагріваємо масу.
Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, вимішуємо до тих пір, поки тісто не збереться в грудку. Нагріваємо ще пару хвилин і знімаємо з плити, охолодити.
У тісто вбиваємо по 1 яйцю, кожен раз ретельно вимішуючи.
Форму застеляємо пергаментом, викладаємо шар тіста, робимо бортики.
Випікаємо в нагрітій до 190 градусів духовці від 15 до 20 хвилин. Охолоджуємо.
Вершкове масло збиваємо до пишності і додаючи по парі ложок крему, кожен раз збиваючи.
Викладаємо у форму корж, на нього – крем і накриваємо другим коржем. Торт обертаємо плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.
Виймаємо з форми, присипаємо пудрою.
Порада: всі продукти для тіста і крему, повинні бути кімнатної температури. Формувати торт краще в формі і витримати в холоді ніч – торт повинен добре схопитися і нормалізуватися.