Нереально смачний торт Карпатка із заварним кремом

Смачний торт Карпатка, рецепт приготування Кремові торти

Це досить популярний останнім часом торт “Карпатка” і в мережі є маса його рецептів. Пропонуємо ще один простий варіант.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко і вода – по 70 г;
  • борошно – 100 г;
  • масло вершкове – 60 г;
  • сіль і сода по щіпці;
  • яйця – 3 шт.

Для приготування крему потрібно:

  • молоко – 500 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 130 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 40 г.

Процес приготування торта Карпатка

Для крему збиваємо всі інгредієнти (крім вершкового масла) міксером до однорідності, ставимо масу на плиту і варимо на повільному вогні до загусання. Охолоджуємо.

Для тіста з’єднуємо теплу воду і тепле молоко, вмішуємо сіль, цукор і вершкове масло.

Ставимо на повільний вогонь і нагріваємо масу.

Борошно просіваємо і частинами всипаємо в масу, вимішуємо до тих пір, поки тісто не збереться в грудку. Нагріваємо ще пару хвилин і знімаємо з плити, охолодити.

У тісто вбиваємо по 1 яйцю, кожен раз ретельно вимішуючи.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо шар тіста, робимо бортики.

Випікаємо в нагрітій до 190 градусів духовці від 15 до 20 хвилин. Охолоджуємо.

Вершкове масло збиваємо до пишності і додаючи по парі ложок крему, кожен раз збиваючи.

Викладаємо у форму корж, на нього – крем і накриваємо другим коржем. Торт обертаємо плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.

Виймаємо з форми, присипаємо пудрою.

Порада: всі продукти для тіста і крему, повинні бути кімнатної температури. Формувати торт краще в формі і витримати в холоді ніч – торт повинен добре схопитися і нормалізуватися.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар