Відкриваєш таку баночку взимку і в тарілці з’являються всі улюблені овочі, якраз закуска до ситних страв. Відмінний рецепт, ділюся з вами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 800 г;
- перець болгарський, 2 шт;
- огірки, 400 г;
- капуста 20 г;
- цибуля красни1 і цибуля ріпчаста по 1 шт;
- морква, 2 шт;
- часник, 5 зубчиків;
- кріп і петрушка, 50 г;
- сіль, 1 ст.л в банку;
- цукор, 1 ч.л в банку;
- оцет 9%, 1 ст.л в банку.
Для приготування маринаду необхідно:
- вода, злита з 2 банок по 1.5 л;
- лавровий лист, 2 шт;
- перець горошком, 20 шт;
- олія рослинне, 30 мл.
Овочеве асорті: процес приготування
Нам буде потрібно 2 банки по 1.5 л.
Капусту тонко шаткуємо, зелень січемо, подрібнюємо на часточки часник, солодкий перець ріжемо шматочками або соломкою.
Помідори ріжемо великими шматочками, огірки – шматочками, моркву тремо на грубій терці.
Овочі укладаємо шарами в банки. Черговість не має значення. Не забуваємо про часник і зелень.
Порада: часник і зелень додайте в довільній кількості, якщо любите гостре – тоді покладіть ще і шматочки гострого перцю.
Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, додаємо всі інгредієнти, крім оцту для маринаду, доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини, вливаємо оцет, кип’ятимо хвилину.
У банки насипаємо сіль і цукор, кладемо перець і заливаємо маринадом, закручуємо кришками і перевертаємо банки.
Укутуємо банки, після охолодження зберігаємо в підвалі або в коморі.