Традиційні німецькі салати – це завжди ситні та дуже оригінальні страви, які можна навіть подавати як гарнір. Цей рецепт допомагає зробити простий, але дивовижно смачний салат з найпростіших продуктів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- капуста, 400 г;
- сіль, 1 ч.л;
- оцет яблучний, 2 ст.л;
- цибуля, 2 шт;
- часник, 2 зубчики;
олія соняшникова, 6 ст.л; - огірки мариновані, 5 шт.;
- олія соняшникова, 200 г;
- молоко, 100 г;
- гірчиця діжонська, 2 ст.л;
- сіль перець.
Процес приготування німецького салату
Цибулю ріжемо кубиком або півкільцями, обсмажуємо, остуджуємо.
Картоплю відварюємо у мундирах, підсоленій воді. Остуджуємо, ріжемо кубиком.
Огірки ріжемо у довільній формі.
Капусту тонко шаткуємо, заправляємо яблучним оцтом і сіллю, соняшниковою (оливковою) олією, перемішуємо.
Додаємо подрібнений часник. Змішуємо всі овочі.
Олію з молоком і сіллю перебиваємо занурювальним блендером до густого соусу.
Додаємо гірчицю та ще раз перебиваємо.
Заправляємо салат домашнім майонезом та подаємо до столу. За бажанням, його можна остудити у холодильнику 30 хвилин.
До такого оригінального салату, можна зробити грінки з батону, збризкавши їх олією, посипавши різними спеціями та ароматними травами, часником і тертим сиром. Запікаємо у духовці при 180 градусах близько 10 хвилин.