Морквяний рулет з вершковим сиром

Морквяний рулет - відмінний рецепт Холодні закуски

Пропоную спекти соковитий, дуже ніжний рулет з моркви і вершкового сиру з зеленню і часником. Основа рулету готується з моркви і яєць, без грама муки. Щоб рулет вийшов більш соковитим – виберіть соковиту, солодку морквину.

Готується такий рулет дуже просто і швидко. А ще, він дуже смачний і корисний. Його можна приготувати як для святкового столу, так і для повсякденного дня.

Інгредієнти

Для морквяного шару

  • Морква – 500 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка

Для начинки

  • Вершковий сир – 200 г
  • Зелень петрушки – 2 гілочки
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка
  • Часник – 2 зубчики

Як приготувати морквяний рулет

Моркву очистіть і натріть на тертці.

У сковороді розжарите оливкову олію, додайте моркву, готуйте на середньому нагріві 5-7 хвилин, до м’якості моркви.

Викладіть моркву в підходящий посуд, дайте їй охолонути, додайте сіль, перець і яєчні жовтки, перемішайте.

Для сирної начинки викладіть вершковий сир в миску, додайте дрібно нарізану зелень, часник пропущений через прес, сіль і перець за смаком. Перемішайте і додайте сметану і ще раз перемішайте.

4 яєчних білка збийте до стійкої піни.

У яєчні білки додайте остиглу тушковану моркву і перемішайте акуратно до однорідності.

Отримане морквяне тісто викладіть рівним тонким шаром на деко, застелене пергаментом. Поставте випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180 ° С на 12-15 хвилин.

Морквяний рулет з вершковим сиром

Переконайтеся, що у вас якісний пергамент, з силіконовим покриттям. Якщо у вас не такий, то перед тим, як викласти тісто, змастіть його рослинною олією.

Готовий рум’яний морквяний корж дістаньте з духовки і дайте йому охолонути хвилин на 10-15.

На остиглий корж рівним шаром розподіліть сирну начинку.

З широкого краю скрутіть в рулет, відділяючи пергамент від морквяного коржа.

Морквяний рулет з вершковим сиром

Загорніть рулет щільно в плівку і приберіть в холодильник на годину або більше.

Морквяний рулет з вершковим сиром

По закінченню часу зніміть плівку і наріжте рулет на порційні кружечки. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар