У домашніх умовах легко приготувати смачний, а головне, корисний десерт – мармелад без цукру. В якості підсолоджувача використовується мед, завдяки чому мармелад виходить не нудотним, смачним і низькокалорійним. Таким мармеладом без побоювання можна пригостити дітей. А якщо на вашій кухні є формочки самих різних форм, то в наших силах не просто зробити квадратики або прямоугольнички, а всілякі сердечка, зірочки і кружечки, до цього нескладного заняття можна залучити і молодших помічників.
Для приготування мармеладу без цукру в домашніх умовах візьміть будь-які ягоди, мед, компот або сік, желатин.
Інгредієнти
- Заморожена малина – 2 жмені
- Сік фруктово-ягідний – 300 мл
- Желатин – 3 ст.л.
- Мед – 1,5 ст.л.
Покроковий рецепт з фото
Желатин розведіть в невеликій кількості теплої води, буквально 100 мл. Розмішайте виделкою і залиште, щоб він набряк.
У мисці або каструльці з’єднайте половину соку і желатин, прогрійте на слабкому вогні кілька хвилин.
В іншій мисці з’єднайте ягоди і другу половину соку. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то їх потрібно хоча б трохи розморозити перед використанням.
Подрібніть до однорідного стану ягоди з соком. За бажанням, можна потім цю масу процідити через сито, щоб не було зерняток від ягід.
Тепер перелийте ягідну масу в миску або каструлю, додайте мед і розігрівайте, поки мед не розтане повністю. Можна вчинити трохи інакше – розігріти мед на водяній або паровій бані.
Тепер змішайте сік з желатином, ягідну масу з медом, все збийте. Розлийте по формах і залиште застигати в холодному місці – на балконі або в холодильнику. Перед подачею дістаньте домашній мармелад без цукру з формочок. Смачного!