Мало хто пробував мармелад з гарбуза, але будьте впевнені він вам сподобається. А взагалі мало хто здогадається з чого він зроблений. Навіть ті, хто не любить гарбуз, точно полюблять мармелад з нього. Незвичайний смак подарує нові емоції і відчуття кожному. Здивуйте своїх близьких і друзів оригінальним ласощами!
Щоб приготувати мармелад візьміть наступні інгредієнти:
- гарбуз – 500 г;
- 4 ст. л. цукру;
- 80 мл води;
- 2 ч. л. агар-агара;
- 1 ст. л. соку лимона.
Приступаємо до приготування надзвичайно смачного мармеладу з гарбуза
Для початку помийте овоч, зріжте шкірку, видаліть насіння і волокна. М’якоть поріжте невеликими квадратними шматочками.
Перекладіть гарбуз в каструлю, налийте вказану вище кількість води і поставте на плиту. Закрийте ємність кришкою і варіть на середньому вогні. Після того, як вода закипить, проваріть овоч 15 хвилин, при цьому часто мішайте. Перевірте готовність виделкою, якщо проходить легко, то овоч готовий.
Воду злийте і дайте охолонути гарбузу. Потім подрібніть його за допомогою блендера (грудочок не повинно залишитися). Всипте цукор і додайте сік лимона, розмішайте.
Пюре з гарбуза викладіть назад в каструлю і прокип’ятіть протягом однієї хвилини. Додайте агар-агар, розмішайте і проваріть ще одну хвилинку, при цьому весь час мішайте.
Гаряче гарбузове пюре розлийте по формах з силікону. Коли охолоне, відправте в холодильник. Досить 15-20 хвилин, щоб вони застигли.
Мармелад можна обваляти в цукровій пудрі або стружці з кокоса. Цікавий варіант – обваляти в насінні кунжуту, він додасть ще більше цікавого смаку.