У вас вийде дуже м’яка і не пересолена, ароматна маринована скумбрія.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена – 2 шт;
- сіль – 1 ч.л;
- цукор – 0.5 ч.л;
- пере і коріандр – по 0.5 ч.л;
- лавровий лист – 4 шт;
- часник – 4 зубчики.
Процес приготування малосольної скумбрії
Рибку підготовлюємо – промиваємо, видаляємо нутрощі і голову, ще раз промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Видаляємо кістки і отримуємо рибне філе.
З’єднуємо в одну суміш цукор, сіль, перець, подрібнений лавровий лист, коріандр.
Цією суміш добре протираємо філе риби з усіх боків і присипаємо подрібненим на дрібній тертці часником.
Шматки риби укладаємо один на одного і щільно обертаємо харчовою плівкою. Залишаємо на столі на 5 годин і потім перекладаємо в морозильну камеру на 2 години.
Тепер нарізаємо тонкі скибочки рибки, викладаємо на тарілку, присипаємо цибулею і свіжою зеленню і подаємо до столу хвилин через 15, коли вона трохи підтане.
Ви можете виймати рибку порційно – коли вам захочеться такої смачної і дивовижної закуски, в морозильній камері вона може зберігатися дуже довго.