Легкий і смачний салат «Бузок»

Легкий салат «Бузок» - рецепт приготування Святкові салати

Для приготування такого салату нам знадобиться куряче м’ясо, яйця, сир і консервована кукурудза. Гарне оформлення страви грає не останню роль.

Список продуктів:

  • відварене куряче філе – одна штука
  • відварна морква – дві штуки
  • консервована кукурудза – 150 грам
  • яйця круто – п’ять штук
  • свіжі огірки – дві штуки
  • сир – 150 грам
  • сік буряка
  • сіль
  • зелень
  • майонез

Покроковий процес приготування салату «Бузок»

Дрібно нарізаємо м’ясо. Огірки – дрібними кубиками. Морква і сир грубо натираємо.

Беремо плоску тарілку і змащуємо дно майонезом. Салат будемо викладати шарами. Зверху кожного шару робимо майонезну сітку.

  • перший шар – морквяний,
  • другий – м’ясний,
  • третій – огірки,
  • четвертий – кукурудза,
  • п’ятий – сир.

Білки і жовтки потрібно відокремити. Жовтки дрібно натираємо на салат. Білки також натираємо на тертці і розділяємо на дві різні за розміром частини.

Сирий буряк натріть на тертці. Потім відіжміть його щоб вийшов сік. Перемішайте більшу частину білка з буряковим соком.

Тепер найцікавіше. Потрібно красиво прикрасити салат. Кладемо зверху гілочку петрушки. Викладаємо пофарбовані білки і білі, таким чином, щоб було схоже на суцвіття бузку.

Звичайно, Ви можете придумати прикрасу і на свій смак. Але така весняна нотка додасть настрій Вашим гостям.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар