Для приготування такого салату нам знадобиться куряче м’ясо, яйця, сир і консервована кукурудза. Гарне оформлення страви грає не останню роль.
Список продуктів:
- відварене куряче філе – одна штука
- відварна морква – дві штуки
- консервована кукурудза – 150 грам
- яйця круто – п’ять штук
- свіжі огірки – дві штуки
- сир – 150 грам
- сік буряка
- сіль
- зелень
- майонез
Покроковий процес приготування салату «Бузок»
Дрібно нарізаємо м’ясо. Огірки – дрібними кубиками. Морква і сир грубо натираємо.
Беремо плоску тарілку і змащуємо дно майонезом. Салат будемо викладати шарами. Зверху кожного шару робимо майонезну сітку.
- перший шар – морквяний,
- другий – м’ясний,
- третій – огірки,
- четвертий – кукурудза,
- п’ятий – сир.
Білки і жовтки потрібно відокремити. Жовтки дрібно натираємо на салат. Білки також натираємо на тертці і розділяємо на дві різні за розміром частини.
Сирий буряк натріть на тертці. Потім відіжміть його щоб вийшов сік. Перемішайте більшу частину білка з буряковим соком.
Тепер найцікавіше. Потрібно красиво прикрасити салат. Кладемо зверху гілочку петрушки. Викладаємо пофарбовані білки і білі, таким чином, щоб було схоже на суцвіття бузку.
Звичайно, Ви можете придумати прикрасу і на свій смак. Але така весняна нотка додасть настрій Вашим гостям.