Рецепт дуже простий, але печиво виходить настільки смачним, що його можна не просто подавати на сніданок, але і навіть готувати як святковий десерт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 150 мл;
- яйце – 1 шт;
- цукор – 50 г;
- олія рафінована рослинна – 70 мл;
- сіль – щіпка;
- розпушувач – 1 ч.л;
- борошно – близько 420 г.
Процес приготування печива «Цукрові равлики»
Кефір з’єднуємо з яйцем, сіллю і цукром, перемішуємо масу віночком.
Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо, всипаємо в масу.
Порада: борошна може піти і трохи менше, тому всипаємо частинами і коли тісто при вимішування перестане липнути і буде м’яким, борошно більше не додаємо, щоб не забивати тісто.
Тісто ділимо на невеликі шматочки, кожен розкачуємо в тонкий корж, його в свою чергу, скачуємо в трубочки. Трубочки звертаємо равликом і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Порада: чим тонше ви розкотите корж, тим шаруватим вийде печиво. За смаком ви можете відразу обваляти верхню частину печива в цукрі або в цукрі з корицею і потім викладаємо на деко. Можна після випікання полити розтопленим шоколадом або глазур’ю, як шоколадною, так і з білка і цукрової пудри.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин. Смачного!