Пишні та м’які, з ароматною та ситною начинкою коржики готуються просто і швидко, випікаються в духовці, тому виходять зовсім не жирними.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 280мл;
- дріжджі живі, 15 г чи сухі, 1.5 ч.л;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.
- борошно, 380 г;
- олія соняшникова, 2 ст.л.
Для приготування начинки необхідно:
- картопля, 400 г;
- сир, 120 г;
- молоко, 40 мл;
- сіль, перець та зелень.
Процес приготування коржів
Картоплю відварюємо в підсоленій воді і перетворюємо на пюре з вершковим маслом і кип’ятком. Остуджуємо.
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі.
У масу додаємо сіль і вводимо частинами борошно, яке просіюємо, потім вливаємо олію і вимішуємо м’яке тісто.
Порада: борошна багато не всипайте, якщо потрібно більше, чим зазначено в рецепті, всипайте невелику кількість.
Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 – 2 години.
У картоплю, яка остигнула, всипаємо тертий сир і перемішуємо.
Тісто ділимо на порційні колобки, кожен розкачуємо в круглий коржик, кладемо начинку, защипуємо краї і розкачуємо невеликий коржик.
Всі коржики викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо та залишаємо на 10 хвилин.
Змащуємо коржики збитим жовтком, робимо шпажкою проколи і посипаємо за бажанням кунжутом.
Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
Дуже пишні та м’які, ароматні, просто чудові коржики-пироги. Це буде ситне перекушування та добавка до основних страв за обідом або вечерею.