Коржі, яким не потрібно м’ясо, щоб бути смачними: готую і з начинкою, і без неї

Коржі

Простий рецепт, який дозволить приготувати смачні коржі. Часто готую для своїх рідних. Виходить дуже смачно!

Які інгредієнти знадобляться:

  • Півлітра кефіру (тепленького);
  • Пів чайн. ложки солі;
  • Дві стол. ложки сметани;
  • Одна чайн. ложка соди;
  • Приблизно 800 г борошна (може більше, а може менше знадобиться);
  • Три стол. ложки олії соняшникової;
  • Дві стол. ложки цукру;
  • Одне яйце.

Начинка у мене складається з:

  • Варених яєць;
  • Зеленої цибулі;
  • Твердого сиру.

Переходимо до процесу приготування

Частину борошна просійте в глибокий посуд. Всипте сіль, цукор, вбийте яйце, влийте олію, покладіть сметану і додайте соду. Перемішайте.

Поступово влийте кефір і ще всипте муки. Вимісіть тісто.

Коржі, яким не потрібно м'ясо, щоб бути смачними: готую і з начинкою, і без неї

Кефір можна замінити кислим молоком, кисляком, йогуртом без цукру, сироваткою або ряжанкою.

Борошно потрібно підсипати потроху, оскільки кожен раз його йде різна кількість, тому вага вказана приблизна.

Тісто складіть в пакет і помістіть на 30 хвилин у холодильну камеру.

Через півгодини, поріжте на шматки і сформуйте коржі. Вам навіть для цього не знадобиться качалка, так як тісто м’яке і податливе, тому ви легко зможете сформувати корж одними руками.

Такі коржі можна посмажити, як на олії, так і без нього. А ще можна запекти в духовці. Я звикла смажити з додаванням олії, а після кладу їх спочатку на одноразові рушники.

Начинка для коржів може бути, як несолодка, так і солодка: м’ясна, рис + яйце, сир + шпинат, фруктова, джем або повидло, гриби + цибуля.

Коржі, яким не потрібно м'ясо, щоб бути смачними: готую і з начинкою, і без неї

Я в цей раз вирішила приготувати з двома начинками – сиром і яйця + зелена цибуля.

Обсмажую з однієї й іншої сторони. Після того, як перевертаю, закриваю кришкою, щоб коржі краще пропеклися.

Коли готую в духовці, то температуру ставлю 180 ° і випікаю до рум’яності.

Коржі, яким не потрібно м'ясо, щоб бути смачними: готую і з начинкою, і без неї

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар