Холодець зі свинячого язика

Холодець зі свинячого язика - відмінний ре Холодні закуски

Заливний язик – рецепт, який затребуваний досі. Для сьогоднішнього страви ми використовуємо свинячий язик. Він готується за тим же принципом що і яловичий, але на відміну від яловичого, вариться не так довго.

Інгредієнти

  • Язик свинячий – 2 шт.
  • Вода – 2 л
  • Вода кип’ячена – 50 мл
  • Желатин – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Маслини без кісточки – 50 г

Як приготувати холодець

Свинячий язик промиваємо. Заливаємо холодною водою, туди ж кладемо яйця, якщо плануємо прикрашати вареним яйцем готове заливне, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння. Першу воду зливаємо. Знову заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння.

Така технологія приготування зробить бульйон світлим і не буде потрібно його освітлювати за допомогою яєчного білка.

Яйця виймаємо після 10 хвилин кипіння, заливаємо їх холодною водою, так вони краще потім буде чиститься, а язик продовжуємо варити. Варимо протягом 1,5 годин на повільному вогні.

За 30 хвилин до кінця варіння кладемо моркву і очищену ріпчасту цибулю. Варена морква нам знадобиться для прикраси заливного, цибулю кладемо для смакових якостей бульйону.

Моркву і цибулю виймаємо на тарілку. Після того, як варені яйця і моркву охололи, очищаємо їх. Цибуля викидаємо.

Бульйон проціджуємо, для заливного на 2 язика нам знадобиться 700 мілілітрів бульйону. Желатин заливаємо холодною кип’яченою водою, залишаємо набухати – швидкорозчинний желатин набухає протягом 10 хвилин, звичайний – 30 хвилин.

Очищаємо язик від плівки.

Нарізаємо акуратними шматочками товщиною не більше 5 міліметрів.

Моркву і яйця нарізаємо кружечками.

Желатин нагріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані до розчинення крупинок, але не кип’ятимо, при кип’ятінні желатин втрачає свої властивості. Виливаємо желатин в остиглий до теплого стану бульйон, перемішуємо. Бульйон можна за бажанням заправити меленим перцем.

Нарізаємо також для прикраси маслини. Викладаємо їх на яйця.

Заливаємо бульйоном. Ставимо тарілки в холодильник до застигання.

Наш заливний язик готовий. Подаємо з гірчицею.

Приємного апетиту! В остиглий до теплого стану бульйон, перемішуємо. Бульйон можна за бажанням заправити меленим перцем.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар