Італійський десерт «Панфорте»

Італійський десерт «Панфорте», рецепт приготування Десерти

Ця насолода складається з великої кількості горіхів і сухофруктів. Панфорте – один з найпопулярніших італійських десертів. За смаком він нагадує м’який грильяж. Подається до кави або десертного вина. Ці нові смаки порадують кожного члена вашої родини. У магазині таку смакоту ви навряд чи знайдете. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 125 гр фундука
  • 125 гр мигдалю
  • 100 гр кураги
  • 100 гр інжиру
  • 100 гр цукрового піску
  • 60 гр борошна
  • 40 гр какао
  • 2 чайні ложки лимонної цедри
  • 2 чайні ложки кориці
  • 1 чайна ложка імбиру
  • 40 гр цукрової пудри
  • 2 столові ложки меду

Покроковий процес приготування «Панфорте»

В першу чергу відправляємо на розігріту сковороду фундук обжарюватися. В результаті з нього можна буде легко зняти шкірку.

Потім січемо мигдаль і фундук. Об’єднуємо все в окремій ємності.

Тепер дрібно нарізаємо сухофрукти і відправляємо до решти інгредієнтів.

Підігріваємо мед і додаємо до нього цукровий пісок. Помішуючи, доводимо до утворення карамелі.

Беремо форму для випічки і застеляємо її просмаленим пергаментним папером. Викладаємо підготовлену горіхову суміш і заливаємо карамеллю. Швидко перемішуємо і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів, на півтори години.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий десерт і ще гарячим нарізаємо невеликими порційними шматочками. У такому вигляді залишаємо остигати.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар