Ця насолода складається з великої кількості горіхів і сухофруктів. Панфорте – один з найпопулярніших італійських десертів. За смаком він нагадує м’який грильяж. Подається до кави або десертного вина. Ці нові смаки порадують кожного члена вашої родини. У магазині таку смакоту ви навряд чи знайдете. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
- 125 гр фундука
- 125 гр мигдалю
- 100 гр кураги
- 100 гр інжиру
- 100 гр цукрового піску
- 60 гр борошна
- 40 гр какао
- 2 чайні ложки лимонної цедри
- 2 чайні ложки кориці
- 1 чайна ложка імбиру
- 40 гр цукрової пудри
- 2 столові ложки меду
Покроковий процес приготування «Панфорте»
В першу чергу відправляємо на розігріту сковороду фундук обжарюватися. В результаті з нього можна буде легко зняти шкірку.
Потім січемо мигдаль і фундук. Об’єднуємо все в окремій ємності.
Тепер дрібно нарізаємо сухофрукти і відправляємо до решти інгредієнтів.
Підігріваємо мед і додаємо до нього цукровий пісок. Помішуючи, доводимо до утворення карамелі.
Беремо форму для випічки і застеляємо її просмаленим пергаментним папером. Викладаємо підготовлену горіхову суміш і заливаємо карамеллю. Швидко перемішуємо і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 150 градусів, на півтори години.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий десерт і ще гарячим нарізаємо невеликими порційними шматочками. У такому вигляді залишаємо остигати.