Як приготувати тушковану капусту

Тушкована капуста - рецепт приготування Другі страви з капусти

За допомогою даного рецепта ви зможете приготувати саме ту тушковану капусту, смак якої ви пам’ятаєте досі з дитинства. Її можна подавати, як в якості гарніру, так і основної страви. Також тушкована капуста дуже корисна і не калорійна. Тушкувати можна, як квашену, так і свіжу капусту.

Для приготування потрібно взяти:

  • Капуста білокачанна – один кг;
  • Цибуля ріпчаста – дві штуки;
  • Паста томатна – дві ст. л .;
  • Оцет – одна ст. л .;
  • Цукор – одна ст. л .;
  • Борошно – одна ст. л .;
  • Олія соняшникова – три ст. л .;
  • Сіль / лавровий лист / перець горошком на ваш смак.

Переходимо до процесу приготування тушкованої капусти

Шаткуємо дрібненько капусту, знявши перед цим верхні листки.

Беремо каструлю, у якій товсте дно, кладемо в неї капусту, вливаємо одну ложку олії і наливаємо півсклянки води (можна взяти м’ясний бульйон). Закриваємо кришкою і ставимо на мінімальний вогонь. Тушкуємо протягом 40 хвилин.

З цибулин знімаємо лушпиння, дрібненько шаткуємо і смажимо до готового стану на соняшниковій олії.

Ця маленька хитрість допоможе приготувати тушковану капусту саме таку, яку готували в їдальнях. Ось у чому суть: борошно потрібно обсмажити на олії рослинного походження (на один кілограм капусти береться одна столова ложка борошна). У капусти буде дивовижний смак!

Борошно додаємо в смажену цибулю. Туди ж кладемо томатну пасту, вливаємо оцет, всипаємо цукор, додаємо сіль, лавровий лист і перець горошком. Розмішуємо і викладаємо в капусту.

Тушкуємо ще 10 хвилин.

Як приготувати тушковану капусту

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь