У наш час в кулінарії використовується кілька видів такого популярного овоча, як капуста. Це може бути і капуста білокачанна, і схожа на неї червонокачанна капуста, кольорова, пекінська (листова), брюссельська, савойська, кольрабі, брокколі. Залежно від виду з капусти можна приготувати салати, голубці, перші страви і смачні гарніри. Також капуста є доброю начинкою для різних пирогів, пиріжків і вареників. Білокачанну капусту без шкоди для організму можна вживати навіть в абсолютно сирому вигляді, коли в ній найбільше каротину, калію і різних корисних вітамінів і речовин, а в квашеній капусті міститься величезна кількість вітаміну С. Свіжий капустяний сік використовують для лікування різних виразок.
Капусту можна варити і тушкувати, а для видалення неприємного запаху, який утворюється при тепловій обробці цього овоча, бажано покласти в каструлю, де вона вариться, вологу серветку з тканини. Про всі тонкощі приготування страв з капусти, традиційні і оригінальні рецепти з капусти можна дізнатися в цій рубриці нашого сайту.
Страви з капусти люблять не всі, якщо це не квашена капуста чи пиріжки. А такі сорти, як броколі або цвітна, не викликають захоплення, ні у дорослих, ні у дітей.
Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, цей рецепт вам абсолютно точно сподобається, тому що продукти для цієї страви використовуються найпростіші.
Якщо ви думаєте, що можна приготувати швидко і так, щоб це вийшло смачно, готові запропонувати шніцель з капусти. Страва відмінно підійде для вечері або
Котлети з фаршу і капусти – це досить швидка і смачна страва, яку можна подавати до столу з різними гарнірами та салатами. Найпростіші рецепти допомагають
Це один із найвдаліших рецептів приготування капусти, навіть немає необхідності подавати до неї гарніри, настільки ситною і оригінальною виходить страва
Тушкована капуста відноситься до універсальних страв, вона відмінно підходить як гарнір, салат, начинка для вареників і пирогів. Головне, правильно її зробити.
За цим рецептом квашену капусту завжди робили в нашій родині. І бабуся, і мама. Капуста виходить дуже хрустка і соковита, в міру кисла і не сильно солона.
Це легка і ситна страва з капусти, яка вам точно сподобається. Готуємо в духовці за лічені хвилини. Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти: качан капусти;
З капусти можна зробити дуже багато смачних і оригінальних страв. Це простий і цікавий рецепт ситної вечері або обіду. Для приготування вам будуть потрібні