Котлети з фаршу і капусти – це досить швидка і смачна страва, яку можна подавати до столу з різними гарнірами та салатами. Найпростіші рецепти допомагають готувати найсмачніші страви.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 300 г;
- фарш, 500 г;
- цибуля та яйце по 1 шт;
- сир твердий, 150 г;
- сметана або майонез, 2 ст.л;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування котлет з капусти
Капусту тонко і дрібно шаткуємо, щоб вийшли дрібні шматочки.
Цибулю натираємо на середній тертці, так виходить все соковитіше і смачніше.
Капусту беріть будь-яку і змішуємо з фаршем, яйцем, цибулею, сіллю, перцем, спеціями. Вимішуємо до повної однорідності масу.
Формуємо котлети і викладаємо у форму, змащену олією. Між котлетками залишаємо невелику відстань.
Накриваємо форму фольгою та випікаємо при 230 градусах близько 40 хвилин.
Натираємо на великій тертці сир, змішуємо з майонезом або сметаною. Можна ще до смаку додати свіжий кріп і часник. Виймаємо форму, прибираємо фольгу та викладаємо на кожну котлету сирну масу.
Допікаємо в духовці без фольги 10 хвилин і подаємо до столу із салатами зі свіжих овочів та смачними гарнірами.
Білокачану капусту можна замінити на цвітну, тільки натріть її на тертці.